Dansk film-duo sælger historisk gård: 'Vi er på røven!'
Peter Aalbæk Jensen og Lars von Trier har sat berømte jagtgård til salg for seks millioner kroner. Foto: Kaare Smith / Ritzau Scanpix
Dirch Passer, Poul Reichardt, Karl Stegger og Ove Sprogøe. Sådan lyder et udvalg af de prominente navne, der har sat deres ben på Nakkebølle Jagtgård ved Faaborg.

Nu har du mulighed for at gå i fodsporene på fortidens filmgiganter, hvis du altså har de seks millioner kroner, som er prisen for den berømte jagtgård.

Det er filmgiganterne Peter Aalbæk Jensen og Lars von Trier, der har sat ejendommen til salg. Forklaringen bag salget kan findes i Børsens tillæg Ejendomme, da man ifølge BT på side syv finder en boligannonce med overskriften 'Vi er på røven!'

Peter Aalbæk Jensen og Lars von Trier skriver i den utraditionelle annonce:

'Vores elskede eget selskab, Zentropa, har fået ny og dynamisk ledelse. I deres rationaliseringsiver har de besluttet at afslutte den ellers lukrative aftale vi har haft med dem igennem mange år, der har sikret driften af vores jaggård ved Nakkebølle Fjord på Sydfyn.'

Peter Aalbæk uddyber over for BT:

- Vi har haft fornøjelsen af, at vores selskab Zentropa i mange år har lejet gården. Men der er kommet en ny ledelse til, som ikke ønsker at være så ekstravagante, siger han til avisen.

Den 61-årige producent forklarer til BT, at de to filmskabere nu har valgt at sælge gården helt eller delvist, men at de håber, at der er nogen, der vil være med til at dele Nakkebølle Jagtgård.

Peter Aalbæk og Lars von Trier har ejet gården siden 2004, og tidligere har instruktør Susanne Bier brugt ejendommen i sine optagelser til den Oscar-vidende film 'Hævnen'.

2. påskedag afholdes der åbent hus på den fynske film-gård, og nysgerrige kan se mere om ejendommen på hjemmesiden her.