Dansk film dømt ude
En af verdens bedste instruktører, der har givet danske film et både godt og blakket ry. Men Danmark som filmnation ligger ikke ellers i toppen ifølge ny liste fra Hollywood. Foto: Scanpix, AFP, ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Ny rangliste over verdens 25 bedste filmskoler har ikke taget Den Danske Filmskole med i betragtning. Rektor for skolen er ikke bekymret.

Den Danske Filmskole har haft ry som verdens bedste - men ikke ifølge en ny liste over verdens 25 bedste filmskoler. Her bliver Danmark overhovedet ikke nævnt. Det skriver Politiken.

Det er filmmagasinet The Hollywood Reporter, der har udarbejdet listen. Top-3 på listen udgøres af American Film Institute, University of Southern California og Beijing Film Academy. I alt er der kun fire europæiske filmskoler på listen.

Det bekymrer dog ikke rektoren på Danmarks nationale filmskole på Holmen, der stadig mener, Danmark har verdens bedste filmskole.

"Efter min mening har vi verdens bedste filmskole. Jeg kender ikke The Hollywood Reporters kriterier. Jeg går ud fra, at kriterierne ikke er kvalitet. Vi vinder så mange priser, og i de internationale filmkredse er der utrolig stor respekt om Den Danske Filmskole," siger rektor Poul Nesgaard.

Den danske filmhistoriker Peter Schepelern mener dog, at det er lidt for meget at kalde Den Danske Filmskole for verdens bedste.

"Men koldt vand i blodet: Selvfølgelig har Danmark ikke verdens bedste filmskole. Bortset fra Trier og Bier vil man nok ikke sige, at verdens bedste instruktører kommer fra Danmark."

Kilde: Politiken.dk