Dansk enerkajak: Jeg kan slå OL-favoritter
Tyskeren og ungareren er måske favoritter, men Henriette Engel Hansen tror på, hun kan slå dem i OL-finalen.

Henriette Engel Hansen har masser af tro på, at hun kan mænge sig blandt de allerbedste, når der på torsdag er OL-finale i 500 meter enerkajak.

Det fastslår den 30-årige dansker, da det lykkedes hende at slutte som toer i tirsdagens semifinale på vandet ved Eton Dorney uden for London.

- Tyskland og Ungarn ligger nok an til medalje. Jeg har slået tyskeren før, så det kan vel ske igen - jeg har ikke slået ungareren endnu, men det kan vel også ske, siger Henriette Engel Hansen, der er fuld af selvtillid.

Hendes første delmål ved OL er nemlig allerede hjemme. For hun følte sig langt fra sikker på, at hun ville være i stand til at padle sig ind blandt de otte, der skal kæmpe om guld, sølv og bronze om to dage.

- Jeg er så lettet og glad over, at det lykkedes. De første 17 ville være i stand til at nå i en finale, siger den danske kajakroer.

- Men hvis jeg ikke var nået i den finale, så havde jeg fejlet. Livet ville gå videre, det ved jeg godt, men lige i dag var det nok ikke gået videre.

Henriette Engel Hansen skal nu bruge selvtilliden til at lave et resultat i torsdagens finale.

- Det vigtigste er, at jeg ror mit eget løb og gør, hvad jeg kan. Så må vi se, hvad det rækker til, siger hun.

Mændenes firerkajak på 1000 meter er også klar til OL-finalen i kraft af en lidt skuffende sjetteplads i semifinalen. Firerkajakken vandt for nylig EM i Zagreb.

/ritzau/