Dansk EM-lejr: Spanien kan forvente fairplay

Danmark og Tyskland vil ikke spekulere i at sende Spanien ud med vilje i sidste kamp, siger Mads Christiansen.
Mads Christiansen (til venstre) ærgrer sig over, at dansk sejr mod Sverige ikke er nok til at sikre avancement tirsdag.
Mads Christiansen (til venstre) ærgrer sig over, at dansk sejr mod Sverige ikke er nok til at sikre avancement tirsdag. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Danmark er det eneste hold, der hidtil har gjort rent bord og vundet alle sine kampe ved EM i håndbold.

Tirsdag venter Sverige, men selv om det skulle blive til endnu en dansk sejr her, kan Danmark stadig risikere at ryge ud inden semifinalen.

I tilfælde af nederlag i den sidste mellemrundekamp mod Tyskland onsdag, kan der således opstå en situation, hvor Danmark, Tyskland og Spanien alle har otte point.

Da vil de tre hold have slået hinanden på kryds og tværs, og så bliver de indbyrdes mål afgørende for, hvilke to hold der avancerer.

I den danske lejr ærgrer man sig over, at man formentlig ikke kan sætte tingene på plads med en sejr over Sverige. Særligt fordi kampen mod Tyskland begynder blot 20 timer, efter kampen mod Sverige er forbi.

- Det er da lidt irriterende, at vi ikke kan spille os videre ved at slå Sverige. Normalt er EM bygget sådan op, at man kan tillade sig at tabe en kamp på et tidspunkt og stadig avancere til semifinalerne, siger bagspilleren Mads Christiansen.

- Sådan er det langt de fleste gange, men det tyder det ikke på denne gang, og det er lidt hårdt, når vi skal spille kampe som perler på en snor. Det stiller krav til, at vi præsterer hver gang, tilføjer han.

Der kan opstå det scenarie, at Tyskland og Danmark sender Spanien ud. Det kan blive til virkelighed, hvis Tyskland slår Danmark med tre eller fire mål.

- Jeg tror ikke, der vil blive spekuleret voldsomt i det, og man skal ikke regne med, at der bliver holdt små hemmelige kaffemøder mellem de to nationer, men vi må se, hvordan kampen skrider frem.

- Vi vil gå efter at vinde den og tage førstepladsen i vores mellemrunde. Men står vi i et scenarie i slutfasen, hvor vi er bagud med tre, vil vi jo ikke jagte uafgjort for enhver pris. Så vil vi være tilfredse med at gå i semifinalen.

- Vi kommer ikke til at sige, at vi hellere vil have Tyskland med over end Spanien, men vi kan havne i en situation, hvor vi ikke vil risikere noget, hvis vi allerede har et resultat, der kan bringe os i semifinalen, siger Mads Christiansen.

Fløjspilleren Anders Eggert mener heller ikke, at Spanien behøver frygte for manglende fairplay.

- Vi er selvfølgelig nødt til at have matematikken på plads. Er vi bagud med fire, hjælper det ikke noget, vi skynder os op for at score. Så skal vi tænke på os selv. Men vi vil spille for vores egen skyld og vil gøre det så godt som muligt, siger Eggert.

Tirsdagens kamp mod Sverige begynder klokken 20.30.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.