Dansk drømmemål giver Winnipeg sejr i tæt NHL-kamp

Unge Nikolaj Ehlers' formidable sæsonstart i NHL fortsætter med en perle af en scoring natten til søndag.
Nikolaj Ehlers (med nummer 27) fejrer sin drømmescoring i kampen natten til søndag.
Nikolaj Ehlers (med nummer 27) fejrer sin drømmescoring i kampen natten til søndag. Foto: Terrence Lee/Scanpix

21 år er ingen alder for en ishockeyspiller. Men den unge dansker Nikolaj Ehlers er ikke desto mindre ved at manifestere sig som motoren hos Winnipeg Jets.

Natten til søndag afgjorde Ehlers med et sandt drømmemål kampen mellem Carolina Hurricanes og Winnipeg Jets i verdens bedste ishockeyliga, NHL. I tredje periode scorede danskeren til slutresultatet 2-1.

Forinden havde han lavet en assist ved Winnipegs mål til 1-0. Danskeren fandt Bryan Little foran mål efter et kontraangreb, og det udnyttede Little sikkert.

Carolina Hurricanes fik dog udlignet, men seks minutter inde i tredje periode slog danskeren til igen.

Ehlers skøjtede med pucken i sin besiddelse uden om to modstandere, før han fikst lagde den død foran sin holdkammerat Blake Wheeler.

Danskeren fortsatte sin bane, og da han kom fri foran mål, modtog han igen pucken.

Med et hurtigt svirp lagde Ehlers pucken helt op i målhjørnet. Og så kunne han se sine holdkammerater bryde ud i jubel.

Ehlers har nu lavet syv point, fem mål og to assist, i sine tre seneste kampe. Dermed er han stærkt medvirkende til, at Winnipeg har vundet tre af sæsonens første fem kampe.

- Det går den rigtige vej. Jeg har det godt. Jeg føler mig godt tilpas derude, og jeg bruger min hurtighed, så meget jeg kan. Jeg spiller med to gode spillere oppe foran (Blake Wheeler og Mark Scheifele, red.). De gør det nemt for mig, siger Nikolaj Ehlers til NHL.com.

Et andet sted i NHL stod Frederik Andersen igen hele kampen for Toronto Maple Leafs, der vandt 4-3 efter overtid mod Montreal Canadiens.

Danskeren lavede 31 redninger på 34 skudforsøg.

Columbus Blue Jackets' Oliver Bjorkstrand lavede en enkelt assist, da holdet fra Ohio slog Minnesota Wild 5-4 på en scoring i overtid.

Det var Columbus' tredje sejr på stribe, og holdet har nu vundet fire og tabt en enkelt kamp.

Lars Eller til gengæld slap ikke godt fra sin kamp med Washington Capitals ude mod Philadelphia Flyers. Hjemmeholdet kørte fuldstændig over Washington, der blev sendt hjem til hovedstaden med et nederlag på 2-8.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.