Dansk cykelkomet lyndebuterer i Giro d'Italia
Niklas Eg har fået en god start som professionel hos Trek og bliver nu belønnet med Giro d'Italia-debut. Foto: Claus Bonnerup/arkiv/Scanpix
Skader på Trek-holdet baner vej for den danske bjergrytter Niklas Eg, som står foran sin debut i Giroen.

Niklas Eg har været professionel cykelrytter i mindre end fem måneder, men står allerede foran sin debut i et af sportens allerstørste etapeløb.

Den 23-årige bjergrytter er med på Treks otte mand store hold i Giro d'Italia, der begynder 4. maj.

Det oplyser holdets danske sportsdirektør, Kim Andersen, til politiken.dk.

- Jeg er imponeret over det, Niklas har vist, og der er ingen tvivl om, at han har markeret sig væsentligt hurtigere, end vi havde turdet håbe på, siger Kim Andersen.

- Alligevel vil jeg da gerne indrømme, at jeg er noget betænkelig ved at sende ham ud i en så stor opgave allerede nu. Jeg havde gerne set, at udviklingen var gået lidt langsommere.

- Pludselig stod vi imidlertid i en situation med flere skader, og efter at italieneren Giacomo Nizzolo senest meldte fra, manglende vi en mand, forklarer Andersen.

Dermed kommer Trek til Giro d'Italia med to danske ryttere på holdet. Også Mads Pedersen skal køre den tre uger lange rundtur, der i år indledes i Israel.

Niklas Eg var senest til start i Kroatien Rundt i den forgangne uge, hvor han efter gode præstationer i bjergene endte på en samlet femteplads.

/ritzau/