Dansk cykelkomet har kurs mod store forårsklassikere

Flot kørsel i Qatar har sendt 21-årige Søren Kragh Andersen på Giant-Alpecins foreløbige klassikerhold.
Cykelrytteren Søren Kragh Andersen skal sandsynligvis køre blandt andet Paris-Roubaix til foråret.
Cykelrytteren Søren Kragh Andersen skal sandsynligvis køre blandt andet Paris-Roubaix til foråret. Foto: Van Norde Ernst/Polfoto

Cykelløbet Tour of Qatar blev noget af en professionel debut for 21-årige Søren Kragh Andersen (Giant-Alpecin).

Danskeren sluttede på en flot sjetteplads samlet og vandt løbets ungdomstrøje. Det er blevet bemærket på holdet, som er hårdt ramt af skader frem mod forårsklassikerne.

- Søren er gået fra at være førstereserve til lige nu at skulle køre Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Dog med lidt mere dæmpede forventninger end i den her uge (i Qatar, red.), siger holdets danske sportsdirektør, Morten Bennekou, til TV2 Sport.

Det vil være en stor fjer i hatten for den danske komet, som i tilfælde af endelig udtagelse skal knokle for at hjælpe holdet til en gentagelse af sidste års triumf, da John Degenkolb kørte først over stregen på velodromen i Roubaix.

- Han (Søren Kragh Andersen) vil formentlig have bundne opgaver i alle disse løb (klassikerne, red.), som er store løb, hvor vi gerne vil køre finale, og vi har folk, der kan det, forklarer Morten Bennekou.

- Så Søren er med for at lære der - det perspektiv har ikke ændret sig. Men vi tror, han kan være med langt ind i løbet som en værdifuld hjælper.

Udgave nummer 100 af Flandern Rundt køres 3. april, mens Paris-Roubaix køres en uge senere, 10. april.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.