Dansk cykelkomet har kurs mod store forårsklassikere

Flot kørsel i Qatar har sendt 21-årige Søren Kragh Andersen på Giant-Alpecins foreløbige klassikerhold.
Cykelrytteren Søren Kragh Andersen skal sandsynligvis køre blandt andet Paris-Roubaix til foråret.
Cykelrytteren Søren Kragh Andersen skal sandsynligvis køre blandt andet Paris-Roubaix til foråret. Foto: Van Norde Ernst/Polfoto

Cykelløbet Tour of Qatar blev noget af en professionel debut for 21-årige Søren Kragh Andersen (Giant-Alpecin).

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Danskeren sluttede på en flot sjetteplads samlet og vandt løbets ungdomstrøje. Det er blevet bemærket på holdet, som er hårdt ramt af skader frem mod forårsklassikerne.

- Søren er gået fra at være førstereserve til lige nu at skulle køre Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Dog med lidt mere dæmpede forventninger end i den her uge (i Qatar, red.), siger holdets danske sportsdirektør, Morten Bennekou, til TV2 Sport.

Det vil være en stor fjer i hatten for den danske komet, som i tilfælde af endelig udtagelse skal knokle for at hjælpe holdet til en gentagelse af sidste års triumf, da John Degenkolb kørte først over stregen på velodromen i Roubaix.

- Han (Søren Kragh Andersen) vil formentlig have bundne opgaver i alle disse løb (klassikerne, red.), som er store løb, hvor vi gerne vil køre finale, og vi har folk, der kan det, forklarer Morten Bennekou.

- Så Søren er med for at lære der - det perspektiv har ikke ændret sig. Men vi tror, han kan være med langt ind i løbet som en værdifuld hjælper.

Udgave nummer 100 af Flandern Rundt køres 3. april, mens Paris-Roubaix køres en uge senere, 10. april.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.