Dansk Byggeri til kamp mod kædesvig
Danske bygge- og nedrivningsfirmaer skal være meget opmærksomme på, hvem de laver aftaler med, lyder det fra Dansk Byggeri. Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto / POLFOTO
Firmaer bør se på rockerforbindelser, mener Dansk Byggeri, der vil ekskludere firmaer, som begår kædesvig.

Danske bygge- og nedrivningsfirmaer skal være meget opmærksomme på, hvem de laver aftaler med.

Det mener Dansk Byggeri efter en stribe sager, hvor danske byggefirmaer er involveret i skatte- og momsfusk, såkaldt kædesvig, skriver Jyllands-Posten.

I flere tilfælde har rockere stået som bagmænd til snyderiet.

"Der er tale om sager af alvorlig kriminalitet, som vi finder uanstændigt. Hvis vi konstatere, at vores medlemmer deltager i den slags, så vil det blive forelagt bestyrelsen med henblik på eksklusion," siger Henrik Fausing, afdelingschef i Dansk Byggeri, til Jyllands-Posten.

Han mener, at de brodne kar skader hele branchen.

"Det er også en grund til, at entreprenøren bør se på, hvem man egentlig handler med," siger Henrik Fausing.

Snyderiet består i, at en hovedentreprenør indgår aftale med en underleverandør, der stiller med folk f.eks. til at rive et hus ned.

Når hovedentreprenøren betaler underleverandøren penge ryger de direkte videre til en et tredje firma, et såkaldt skraldespandsselskab.

Her hæver en stråmand pengene kontant og betaler mandskabet i det andet selskab sort for arbejdet og scorer selv resten uden om skattevæsenet.