Dansk BMX-kører går glip af OL-semifinale
Morten Therkildsen havde satset på en OL-semifinale, men BMX-køreren røg ud allerede i kvartfinalerne.

Det lykkedes ikke for BMX-køreren Morten Therkildsen at komme videre til semifinalerne ved OL i London.

Den 28-årige dansker blev torsdag snert slået ud i kvartfinalerne, og han nåede dermed ikke sit mål om en placering i top-16.

I alt 32 kørere, fordelt på otte kørere i fire kvartfinaler, dystede mod hinanden på en bragende varm sommerdag i den engelske hovedstad.

Morten Therkildsen kom skidt fra start i sit første heat, men det var ikke helt uventet, for netop starterne er ikke danskerens speciale.

Men takket været et styrt hos en konkurrent og en sen overhaling sikrede Morten Therkildsen en sjetteplads i heatet.

Danskeren kom hurtigere ned ad startrampen i sit andet heat, hvor et hurtigt styrt også satte flere konkurrenter ud af spillet. Morten Therkildsen sluttede heatet som nummer fire, hvor en konkurrent fra Brasilien måtte trække sig på grund af styrtet.

Publikum på den udendørs bane fik som ventet både godt ræs og en masse dramatik at se, da kørerne drønede ned ad startrampen.

Der var adskillige spektakulære styrt, blandt andet da syv kørere blev involveret i samme styrt, hvorefter de uskadte efter bedste evne kom tilbage på cyklen og ræsede videre mod mål.

Morten Therkildsen havde muligheden for at blive en af de to kørere i sin kvartfinale, som gik videre til semifinalerne allerede efter tre heat. Han måtte dog nøjes med endnu en fjerdeplads i sin tredje start, hvor der også var styrt, så en kører fra New Zealand udgik.

Hollænderen Raymon van der Biezen, som vandt alle tre heat, gik videre sammen med Edzus Treimanis fra Letland.

Herefter kørte de nu blot fire tilbageværende kørere yderligere to heat mod hinanden, før endnu to kørere avancerede til semifinalerne.

Her lå Morten Therkildsen godt til på en fjerdeplads før de afgørende to heat, men danskeren sluttede som nummer fire og sidst i sit fjerde heat.

Dermed afhang alt af femte og sidste heat, men her måtte Morten Therkildsen nøjes med en andenplads i en direkte duel med franskmanden Quentin Caleyron.

Franskmanden gik videre sammen med Australieren Khalen Young, som allerede før sidste heat var sikker på at gå videre og derfor trillede i mål som nummer fire og sidst i heatet.

/ritzau/