Dansk bane-håb: Umuligt at spå om noget
Lasse Norman Hansen vandt bronze til VM i omnium, men det er ingen garanti for en topplacering ved OL.

Tidligere på året vandt Lasse Norman Hansen VM-bronze i banedisciplinen omnium, men VM-medaljen er ikke nogen garanti for, at den unge rytter også blander sig i medaljekampen ved OL i London.

Alligevel håber Lasse Norman Hansen naturligvis på, at han kan vinde en OL-medalje for Danmark.

- Det er svært at have nogle forventninger, men jeg har et håb om, at jeg kan køre mig på podiet. Det er en hel del sværere til OL end til VM, og det bliver den hårdeste konkurrence i hele mit liv, siger Lasse Norman Hansen.

- Omnium er en svær disciplin at greje, for den består af seks discipliner.

- Hvis jeg kører godt i alle discipliner, så slutter jeg i toppen. Men hvis jeg ikke er god i bare en enkelt af dem, så kan jeg slutte helt i bunden.

- Så det handler om at ligge i toppen af alle sammen og være stabil i alle discipliner, siger Lasse Norman Hansen.

Omnium består af både pointløb og tidskørsler, og det er i de sidstnævnte, at danskeren er bedst.

- Der er tidskørsler over 250 meter, 1000 meter og fire kilometer, og dem skal jeg bare ligge helt i toppen af, fastslår den 20-årige banerytter.

Landstræner Casper Jørgensen er helt enig i, at det kan ende med en placering i både top og bund for Lasse Norman Hansen.

- Det kan blive det hele. Lasse blev treer til VM, men inden VM havde han kørt seks World Cup-løb og et EM uden at komme på podiet.

- Men jeg sætter min lid til, at Lasse lige nu kører rigtig stærkt og er i god form, og når han er det, så plejer han at gøre det godt, siger Casper Jørgensen.

Konkurrencen i omnium begynder lørdag.

/ritzau/