Danmarksmestre taber terræn i tæt håndboldtop

Nykøbing Falster måtte nøjes med det ene point i hjemmekampen mod TTH Holstebro. Kampen endte 25-25.
Kristina Kristiansen og Nykøbing Falster spillede uafgjort med gæsterne fra TTH Holstebro onsdag aften.
Kristina Kristiansen og Nykøbing Falster spillede uafgjort med gæsterne fra TTH Holstebro onsdag aften. Foto: Morten Dueholm/Scanpix

Nykøbing Falsters håndboldkvinder smed onsdag aften point i HTH GO Ligaen, da det på hjemmebane blev 25-25 mod TTH Holstebro, selv om NFH var foran i store dele af kampen.

Det er anden gang i sæsonen, at de to klubber spiller uafgjort med hinanden.

Da Odense samtidig vandt med 23-20 over Randers HK, er fynboerne nu på tredjepladsen, mens Nykøbing Falsters forsvarende mestre er nummer fire og kan overhales af enten Viborg eller Team Esbjerg onsdag aften.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

I første halvleg virkede Nykøbing Falster ellers til at være godt på vej mod de to point. Det lugtede af en tidlig afgørelse, da hjemmeholdet kom foran med 13-9 efter 23 minutter.

Lige inden pausen lykkedes det dog Sara Hald at reducere, så gæsterne kun var nede med tre mål midtvejs i kampen.

Føringen varede ved i begyndelsen af anden halvleg, og landsholdsspilleren Sarah Iversen var i hopla for hjemmeholdet.

Lidt ud af ingenting kom gæsterne tilbage i kampen, og pludselig var TTH foran med 22-21. Siden gik der stillingskrig i kampen, der fik en nervepirrende afslutning.

TTH misbrugte muligheden for at komme i front til sidst, og i stedet fik hjemmeholdet 15 sekunder til at sætte et angreb op.

NFH-træner Jakob Larsen tog en timeout for at lægge den perfekte plan. Angrebet blev dog noget af en fuser og endte i stedet med et frikast, efter at tiden var gået.

Johanna Westberg sendte forsøget i paraderne, og så kunne TTH-spillerne juble over det ene point inden den lange tur hjem. TTH Holstebro ligger nummer syv i rækken.

Topholdet København Håndbold var overlegne i mødet med bundholdet Ringkøbing. Københavnerne vandt hjemme med 38-26 og øger afstanden til FC Midtjylland på andenpladsen, så der nu er fire point imellem holdene.

Midtjyderne har dog spillet en kamp færre end København.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.