Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
For 7. gang åbner FoodJam teltet op for Danmarks største køkkenfest på Roskilde Festival.
I modsætning til andre madboder på festivalen, så vælger man selv råvarer og går derefter i køkkenet - uden opskrifter, men med hjælp fra en ung kulinarisk vejleder og egne smagsløg.
Målet er at give de næste generationer lyst til at lave mad fra bunden, forklarer Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen, der sammen med Coop, Änglamark og Roskilde Festival står bag FoodJam.
"Hvis du ikke kan lave mad selv, så udliciterer du populært sagt din sundhed til andre. Derfor handler FoodJam om én ting: at give de unge lyst på at gå i køkkenet og lave mad fra bunden", siger Judith Kyst.
En undersøgelse blandt FoodJams deltagere viste netop, at deltagerne satte stor pris på fx at lære at filetere fisk og skære grøntsager. Af samme årsag er Coop partner i FoodJam.
"Vi vil gerne give vores kunder lyst til at spise endnu mere varieret, men det kræver jo, at man ved, hvordan man bruger en fennikel eller en blåmusling. Det ville jo være smukt, hvis den næste generation kan flere end de ti retter, som danskerne tilbereder igen og igen", siger Pia Niemann, der er marketingdirektør i Coop.
Tilsmagning a la Claus Holm Traditionen tro vil den økologiske råvarebuffet bugne af frugt, grønt, krydderurter og hele fisk.
I år vil der desuden være masser af skaldyr og friske blæksprutter på buffeten i de såkaldte 'masterclasses' hver eftermiddag, hvor man går i dybden med mere ukendte råvarer.
Mandag kl. 14 vil kokken Claus Holm lede en såkaldt 'tilsmagningsbattle'. Her dyster tre hold i kategorierne: 'FoodJams bedste clubsandwich med krabbe', 'FoodJams bedste blåmuslinger - havets skattekiste' og ikke mindst 'FoodJams bedste blæksprutte - snacksticks, ringe, fyldt blæksprutte'.
FoodJam bruger udelukkende økologiske og så vidt muligt lokale råvarer leveret af Coop. I alt har mere end 16.000 unge været med til køkkenfesten siden begyndelsen.
Hvis du vil med til FoodJam, så ring på 20733135.
FoodJam fakta
Her finder du FoodJam
Roskilde Festival
East City
Åbningstider
FoodJam slår dørene op søndag den 01. juli kl. 10.
Herefter åbent dagligt 10-23. Teltet lukker lørdag 07. juli kl. 23.
Aktiviteter
FoodJam - Danmarks største køkkenfest
Lav et måltid fra bunden baseret på grønt, fisk og skaldyr
Pris: 65 kr.
Änglamark Brunch
Hver dag kl. 10-12
Lav din egen FoodJam Brunch baseret på økologisk grønt, æg og bacon
Pris: 65 kr.
FoodJam Masterclass
Hver dag fra 15-17
Her nørder vi med tilberedning af fx blæksprutter, øster, krabber, fjordrejer og vilde svampe.
Pris 65 kr.
FoodJam Pop-up
11.30-16.30
Tilsmag din fiskesuppe baseret på rester fra FoodJam teltet.
Pris: 20 kr.
FoodJam Pop-up skifter bålplads hver dag på campingområdet.
Partnere
FoodJam er et samarbejde imellem Coop, Roskilde Festival og Madkulturen.
Det siger de unge om FoodJam
I 2015 og igen i 2017 gennemførte henholdsvis Madkulturen og Coop en større undersøgelse blandt gæsterne på FoodJam. Begge viser overordnet samme resultat, og den seneste fra 2017 viser at:
48 % har fået nyt råvarekendskab (her nævnes særligt ingredienser som kulmule og glaskål)
51 % af de adspurgte vil anvende det nye råvarekendskab
64 % har eksperimenteret med at lave nye retter
51 % har fået lyst til at prøve nye råvarer derhjemme
46 % har fået lyst til at prøve nye madlavningsteknikker (her nævnes primært filetering af fisk)
Hvad lærte deltagerne så? Fra 2015 undersøgelsen påpeger flest, at de lærte at:
Filetere og panere fisk
Tilberede muslinger
Rense og snitte grøntsager
Lave fiskefars og stege til frikadeller
Røre mayonnaise
Koge kompot/sylt af bær
Lave koldskål fra bunden
Blande og tilsmage dressing
Undersøgelsen fra 2017 er baseret på svar fra 125 personer. Undersøgelsen fra 2015 er baseret på svar fra 374 gæster. Undersøgelserne er gennemført umiddelbart efter Roskilde Festival.
KONTAKT
Pressen er velkommen til en tur igennem FoodJams køkken.
Bestil tid - eller hør mere:
Madkulturen
Morten Brink Iwersen
Kommunikation & presse
20 73 31 35
mortenb@madkulturen.dk
Coop
Karina Kvindal Johansen 61 70 32 17 karina.johansen@coop.dk
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.