Danmarks overmænd er klar til OL-finalen

Sport

Sverige slog Ungarn med 27-26 i semifinalen og er nu sikker på at tage mindst sølv med hjem fra London.

Det svenske herrelandshold i håndbold er klar til den olympiske finale i London, efter at svenskerne fredag aften vandt 27-26 over Ungarn i semifinalen.

Dermed nøjedes svenskerne ikke med sætte en stopper for den danske fremmarch - de blågule er nu sikre på at tage minimum sølvmedaljer med hjem fra de olympiske lege.

Det er første gang siden guldet ved EM på hjemmebane i 2002, at Sverige vinder medaljer ved et stort mesterskab.

Specielt de to svenske fløje Niclas Ekberg og Jonas Källman var hårde ved ungarerne, der ellers hele tiden havde snor i svenskerne, men aldrig rigtig formåede at komme helt op.

Den rutinerede målmand Mattias Andersson leverede vitale redninger, da holdkammeraterne behøvede det mest, og så fik det ikke den store betydning, at svenskerne også havde svært ved at score i den anden ende i de nervøse sidste minutter.

Dermed kan det svenske landshold juble over en stor succes under ledelse af landstræner Staffan Olsson, én af heltene fra 1990'erne, da Sverige tilhørte kredsen af håndboldens absolutte stormagter.

Dengang tog svenskerne sølv ved OL i 1992, 1996 og 2000, men til Olssons store fortrydelse lykkedes det aldrig at vinde guldet. Det får han nu mulighed for at revanchere, når Sverige spiller finale søndag eftermiddag.

I finalen møder Sverige vinderen af semifinalen mellem Frankrig og Kroatien. Kampen spilles senere fredag aften.

/ritzau/

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand