Disse danske milliardærer er blevet endnu rigere: Så stor er deres formue

50 danskere har tilsammen en formue på 74 milliarder kroner, viser en ny analyse.
Det er virksomheder som Ocean Prawns og De Forenede Danske Dampvaskerier, der har gjort ejerne til milliardærer.
Det er virksomheder som Ocean Prawns og De Forenede Danske Dampvaskerier, der har gjort ejerne til milliardærer. Foto: Scanpix / Ólafur Steinar Gestsson

Lego-familien og Dyne-Larsen er ikke de eneste milliardærer i Danmark. Efter de 50 rigeste familier og personer i Danmark kommer en liste på 50 andre personer og familier, som også er milliardærer.

Og deres formue er steget med fem procent i løbet af det seneste år, viser en ny analyse. Det skriver Jyllandsposten.

Analysen er lavet af den uafhængige analysevirksomhed Dansk Aktie Analyse, og de har døbt de 50 personer og familier i analysen 'de hemmelige milliardærer'. De råder til sammen over en formue på 74 milliarder kroner.

De fleste af de hemmelige milliardærer har ikke arvet pengene eller virksomhederne, men er førstegenerationsmilliardærer. De er ifølge analysen blevet rige på relativt kort tid ved at opbygge en virksomhed og sælge den videre til for eksempel en kapitalfond.

De mange penge bruger de så typisk på at investere i nye virksomheder.

- Man ser ofte, at flere af de iværksættere, som sælger deres virksomheder, vælger at investere i nye iværksættere. Det er positivt, da de både kommer med kapital og erfaring, siger Dorte Gram Nybroe Dansk Industri til Jyllandsposten.

Den eneste kendte milliardær på listen er Karsten Ree, som for nylig kom i mediernes søgelys, fordi to politibetjente er blevet tiltalt for at modtage bestikkelse fra ham.

Ud over Karsten Ree er der på listen navne som Anders Thorgaard, som har opbygget det selskab, som ejer De Forenede Dampvaskerier, og familien Barslund, som har opbygget en milliardformue igennem rejefiskerivirksomheden Ocean Prawns.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.