Danmark vinder OL-gyser over Spanien
Storspil af Marcus Cleverly i målet og Mikkel Hansen sikrede en dansk sejr på 24-23 over Spanien ved OL.

Det mandlige danske håndboldlandshold er fortsat på kurs mod kvartfinalerne ved OL i London.

Efter en lidt træg start og en gyserafslutning lykkedes det tirsdag aften Danmark at vinde 24-23 over Spanien i Copper Box og sikre den anden sejr efter to kampe i gruppespillet.

Mikkel Hansen storspillede i anden halvleg, og sammen med målmanden Marcus Cleverly var han hovedmanden bag sejren.

Danmark gik ind til opgøret i Copper Box med bevidstheden om, at holdet plejer at have godt styr på Spanien ved de store turneringer.

Det danske hold besejrede således spanierne i semifinalen ved både EM i år og ved VM sidste år.

Det kunne dog ikke ses i begyndelsen af kampen, hvor danskerne konstant var på bagkant.

Efter en hurtig udvisning af René Toft Hansen kom Danmark bagud 1-4. Det var på det tidspunkt primært Mikkel Hansen, der holdt danskerne inde i kampen.

Stjernebacken, som skal finde en ny arbejdsgiver efter nyheden om AG Københavns konkurs, hamrede tre scoringer ind i første halvleg, selvom han som forudset blev markeret tæt af det spanske forsvar.

Danmark haltede dog offensivt, og det kneb med at komme til afslutninger. Ikke mindst Thomas Mogensen begik fejl, og det kostede ham irettesættelser fra landstræner Ulrik Wilbek.

Midtvejs i første halvleg satte landstræneren Marcus Cleverly på mål i stedet for Niklas Landin, og det viste sig at være et fremragende valg.

Cleverly holdt nærmest ene mand Danmark inde i kampen med seks redninger på 11 spanske forsøg i den resterende del af første halvleg.

Samtidig begyndte der at komme snit over den danske offensiv, da Bo Spellerberg kom på banen og leverede flere lækre indspil til Michael V. Knudsen på stregen.

De danske fløje haltede imidlertid voldsomt, når man fraregner Anders Eggerts scoringer på straffekast.

Få sekunder før pausen fik Hans Lindberg dog scoret for anden gang, og så førte Danmark pludselig 13-12, holdets første føring i kampen.

På stregen foregik der hårrejsende dueller mellem den 113 kilo tunge spanske stregspiller Julen Aguinagalde og det danske forsvar, hvor René Toft Hansen med sine 112 kilo dog også havde noget at byde ind med.

Spanien rykkede fra 12-14 til 17-15 i begyndelsen af anden halvleg, og Mikkel Hansen blev nu decideret mandsopdækket, når Danmark var i angreb.

Der gik knapt 13 minutter af anden halvleg, før han igen meldte sig ind i kampen med 16-17-reduceringen, men herefter tog Mikkel Hansen et stort ansvar på sig.

Stjernespilleren endte som kampens topscorer med otte mål.

Fem minutter før tid sendte Ulrik Wilbek igen Niklas Landin på mål til afslutningen, der blev lige så spændende, som det plejer at være mod Spanien.

Fire minutter før tid udlignede Anders Eggert til 26-26 med sit første mål fra fløjen, og få sekunder før tid scorede Michael V. Knudsen sejrsmålet til 24-23.

/ritzau/