Danmark vil ikke afholde EM i 2016
Det svenske fodboldforbund søger om værtsskabet for EM 2016. Norge vil være med, men Danmark takker nej, da vi ikke har faciliteterne.

Europas bedste fodboldspillere på dansk grund til en EM slutrunde. Desværre, nej. For Danmark vil ikke være med til at arrangere slutrunden i 2016, selv om vi har muligheden. Sverige vil søge om værtsskabet sammen med et naboland, men det bliver formentlig Norge.

Danmark har nemlig ikke nok godkendte stadions, og der er ingen planer fra DBU?s side om at sætte et større byggeri i gang, for at kunne stille halvdelen af de otte godtkendte arenaer til rådighed om 10 år.

»Vi har søgt en gang, og da blev tommelfingeren vendt nedad. Dengang havde vi problemer nok med at finde to stadioner med plads til 30.000, da vi var fire der søgte. Så jeg tror ikke, at der er nogen, der kan se, hvordan vi skulle kunne finde fire stadioner. Vi skal nok være realistiske og sige, at vi ikke har brug for fire stadioner med plads til over 30.000 tilskuere, og derfor er det heller ikke aktuelt for os at søge,« siger pressechef hos Dansk Boldspil Union, Lars Berendt.

Dengang søgte de fire nordiske lande om et fælles værtsskab for EM 2008, men det gik til Schweiz og Østrig.

Der kommer formentlig kun til at stå Norge og Sverige på ansøgningen til EM i 2016.

UEFA?s krav til en EM-slutrunde er, at man har mindst otte stadions med en kapacitet på minimum 30.000 tilskuere. Det kan Sverige og Norge på nuværende tidspunkt heller ikke klare tilsammen, men her er viljen større end i Danmark.

» Vi har signaleret over for svenskerne, at vi er vældig positive overfor EM. Vi må have den norske stat med på finansieringen. Kravet om kapaciteter betyder, at vi må bygge nyt eller bygge om,« siger Sondre Kåfjord, der er præsident for det norske fodboldforbund, til Verdens Gang.

Sidste frist for ansøgningen om værtsskabet er 2008, og afgørelsen bliver truffet af UEFA i 2010.

via Listen To News