Danmark tæver Island i ensidig EM-kvalifikationskamp
Althea Reinhardt i det danske mål holdt Island nede på sølle fire scoringer i første halvleg af EM-kvalifikationskampen søndag. Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Scanpix
Der var aldrig spænding om udfaldet, da de danske håndboldkvinder fejede gulv med Island.

Med en sejr på udebane over Island på 29-14 er de danske håndboldkvinder kommet perfekt fra start i kvalifikationen til EM.

Onsdag blev Slovenien slået med seks mål i Farum, og sejren blev søndag fulgt op af en gedigen afklapsning af Island.

Danmark kom hurtigt ud af starthullerne mod de undertippede islændinge, og da uret rundede et kvarters spil, var danskerne allerede i front med 8-3.

Islændingene viste store mangler i angrebsspillet, hvor hjemmeholdet slet ikke havde værktøjer til at true det danske forsvar.

Althea Reinhardt i det danske mål havde ofte meget let ved at holde boldene ude, fordi Island sjældent fik bragt sig i gunstige afslutningspositioner.

Niveauforskellen var udtalt i alle spillets facetter. Efter en islandsk scoringspause på næsten 20 minutter, tog Danmark en solid føring på 13-4 med til pause.

Island kom lidt bedre med scoringsmæssigt i anden halvleg, men de danske kvinder var stadig aldeles suveræne.

Klavs Bruun Jørgensens tropper kom meget let til scoringer, så selv om Island løftede niveauet i angrebsspillet, udbyggede danskerne føringen.

Det gav landstræneren mulighed for at prøve en del spillere af uden at bringe storsejren i fare.

Danmark vandt med 15 mål og har de maksimale fire point efter to kampe.

Tjekkiet og Slovenien delte søndag i porten med 28-28, og dermed er Danmark alene i spidsen af gruppen. Tjekkerne har tre point, mens Slovenien har et enkelt.

De to bedste hold i puljen er direkte kvalificeret til EM.

/ritzau/