Danmark tabte EM-åbningskampen
Danmark tabte åbningskampen mod Frankring ved EM i Sverige på gulvet i anden halvleg. Højresiden kom aldrig ind i kampen, og det blev dyrt. Danmark tabte kampen 20-24.

Læs også:
Fruelund: Vi er et bedre hold
Lyngholm: Valerie Nicolas gjorde udslaget
Ydmyg men glad Nicolas
Bente og Carsten til håndboldfest

Det danske landshold i kvindehåndbold havde forud for aftenens åbningskamp mod Frankrig ikke tabt til de franske kvinder i de seneste ti opgør. Men torsdag aften ved VM i Sverige gik den ikke længere. Danmark tabte 20-24. Den danske højreside var simpelthen alt for svag, og den debuterende landstræner Brian Lyngholm formåede ikke at få gjort noget ved det.

To mål på 11 minutter
Der var som ventet langt mellem målene, da Danmark tog kampen op mod de fysisk stærke franske kvinder. Der skulle således gå fem minutter, før den rutinerede venstrefløj Henriette Mikkelsen scorede kampens første mål og yderligere seks minutter, før Katrine Fruelund kunne score Danmarks andet mål og udligne til 2-2.

Danmark havde som altid svært ved at komme igennem det fysisk stærke franske forsvar, og det var tydeligt, at spillerne ikke var uden nerver i åbningskampen. De lavede mange tekniske fejl i angrebet, og kontraspillet lod meget tilbage at ønske. Der var ellers masser af muligheder for at køre kontra, for det danske forsvar og især Louise Bager i målet stod aldeles fremragende.

Louise Bager pillede fuldstændig pynten af de franske spillere, som ikke havde den store fantasi i angrebet. Et andet dansk lyspunkt var Lene Thomsen, der ligeledes var en af kampens bedste. Hun kunne som den eneste danske spiller score udefra og fik sågar spillet Lene Lund fri på stregen i flere situationer samt brudt igennem på ydersiden.

Henriette Mikkelsen havde sine problemer med Valerie Nicolas i det franske mål, der, som kollegaen i den anden ende, stod en flot kamp. Højrefløjen blev dog ved med at forsøge og fik således sat et par kasser ind alligevel.

Enmandshæren Katrine Fruelund
Det var således fortjent, at det danske mandskab kunne gå til pause foran med to mål 11-9. I begyndelsen af anden halvleg var det danske forsvar gået lidt i stå, og efter fem minutter fik Frankrig udlignet til 13-13, mens de efter yderligere fem minutter kunne bringe sig foran 16-15.

I den periode var det enmandshæren Katrine Fruelund, der rent angrebsmæssigt holdt Danmark inde i kampen. Både Mette Sjøberg og Anette Bonde var i den sammenhæng statister og fik mildest talt ikke deres spil til at fungere. Alligevel insisterede Brian Lyngholm på mystisk vis på at holde dem på banen i angrebet i store dele af anden halvleg. Og det blev dyrt. Danmark var i den periode ikke i stand til at komme igennem det franske forsvar.

Opbakningen til de danske spillere fejlede ellers ikke noget. 3000 danske tilskuere havde taget turen over sundet og fyldte godt op i en udsolgt Baltiska Hallen i Malmö. Men det var altså ikke nok til at skaffe danskerne sejren.

9. december skal de danske spillere forsøge at rejse sig mod Holland.