Danmark skuffede mod Sverige
Danmark måtte tirsdag aften se sig slået af værtsnationen Sverige 27-22 efter en miserabel indsats i første kamp i mellemrunden ved EM. Dermed bliver det svært at nå semifinalen.

Læs også: Lyngholm: De var bedre end os
Sjøberg: Der skal mirakel til

Sverige blev for stor en mundfuld for det danske landshold, der overraskende måtte se sig besejret 27-22 i den første kamp i mellemrunden ved EM. Dermed bliver det svært for de danske spillere at nå semifinalen.

Det var som om, det ikke rigtigt var gået op for det danske mandskab, at mellemrunden var gået i gang, da de tirsdag aften stod overfor værtsnationen Sverige. De danske spillere var stort set reduceret til statister i begyndelsen af første halvleg, hvor Sverige leverede en chokstart og kom foran 3-0. Der skulle gå syv minutter, før Mette Sjøberg kunne score Danmarks første mål og reducere til 3-1.

De gode takter, Danmark viste, da spillerne slog Spanien i den sidste kamp i mellemrunden, var forsvundet som dug for solen. Det danske landshold havde tilsyneladende glemt at tage både det bevægelige forsvar og det flydende angrebsspil med sig fra Malmø til Hovet Arena i Stockholm. Spillere formåede aldrig at hente de tre mål, de var kommet bagud fra start, og måtte gå til pause ved stillingen 12-15.

Heller ikke efter pausen var Danmark klar fra start, og i de første fem minutter kunne Sverige udbygge føringen med yderligere tre mål. Det svenske mandskab spillede kampen igennem klogt angrebsspil og tog godt fat i forsvaret. Det resulterede i en række udvisninger, men danskerne formåede ikke at udnytte de mange minutter i overtal. Først et kvarter inde i anden halvleg fik de danske spillere tilkæmpet sig en smule momentum i kampen, og fik reduceret en smule af føringen, men da var det for sent. Sverige vinder således deres blot anden sejr ved EM over et dansk landshold, som aldrig tidligere har tabt til nabolandet ved en slutrunde.

Nederlaget til Sverige og blot to point betyder, at det bliver rigtigt svært for det danske landshold at nå semifinalen ved årets EM. Både Rusland og Spanien er med henholdsvis seks og fire point efter dagens sejre til gengæld rykket et skridt nærmere semifinalen.