Danmark overgår England i videoovervågning

Med 350.000 overvågningskameraer har Danmark mere massiv overvågning end England. Det svarer til ét kamera for hver 15. dansker.
Danmark har overhalet overvågningsnationen England i antal videokameraer per indbygger.
Danmark har overhalet overvågningsnationen England i antal videokameraer per indbygger. Foto: Colourbox

England er kendt som et af de mest overvågede samfund i Europa, men ifølge tal fra sikkerhedsbranchen, er der 350.000 overvågningskameraer i Danmark.

Målt per indbygger - ét kamera for hver 15. dansker - overgår Danmark dermed England, skriver politiken.dk.

Men herhjemme er vi altså godt med og har nu 1 overvågningskamera for hver 15 indbyggere. - i alt 350.000 kameraer har vi, viser tal fra sikkerhedsbranchen, ifølge politiken.

De senere år er salget af overvågningsudstyr vokset så hurtigt, at selv forhandlerne er betænkelige ved udviklingen.

"Vi skal være forsigtige med at lade stadig flere områder tv-overvåge. Når der hvert år bliver sat 50.000 nye kameraer op, og private personer hverken behøver at søge tilladelse hos politiet eller Datatilsynet, er der grund til at standse op," siger direktør i SikkerhedsBranchen Kasper Skov-Mikkelsen, som repræsenterer udbyderne af tv-overvågning.

Flere undersøgelser viser, at videoovervågning har en dæmpende effekt på kriminalitet i det offentlige rum, men overvågningen kan også være med til at skabe en falsk tryghed, advarer Peter Lauritsen, lektor på Institut for Informations- og Medievidenskab ved Aarhus Universitet.

"Nogle mennesker mister realitetssansen og bliver bange for at gå ned ad Strøget. Jo mere man fortæller folk, at verden er et farligt sted, jo flere nye kameraer bliver der hængt op," siger han til politiken.dk.

Kilde: politiken.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.