Danmark invaderer Tyskland
Danskere ender i 2006 med at købe 1.000 lejligheder i Berlin. Det svarer til 10 procent af samtlige køb af større ejendomme i den tyske hovedstad.

Købeglade danskere har vendt blikket væk fra Københavns dyre ejerlejligheder.

I stedet overrender de nu det tyske ejendomsmarked. Danskerne vil især gerne have fast ejendom i Berlin, som er den europæiske storby, der ligger tættest på hjemlandet.

Ifølge Berlingske Nyhedsmagasin vil 1.000 af os i år købe ejerlejligheder til privat brug. Det svarer til 10 procent af de samlede køb af større boligejendomme i hovedstaden.

Danskerne er populære gæster på markedet, fordi de er hurtigere, mere optimistiske, fleksible og ukomplicerede i forhold til de lokale, mener ejendomsmægler Michael Botros fra W&N Immobilien.

»Ofte er danskerne på besøg hernede i en weekend, hvor de ser på mulighederne, og om mandagen beslutter de sig og ordner papirerne. Især tyskere kan derimod være måneder om at beslutte sig og skal undersøge alting meget grundigt,« fortæller Michael Botros til nyhedsmagasinet.

Mange danskere køber en lejlighed i Berlin, fordi økonomer regner med, at de tyske ejendomspriser snart begynder at følge med markedet i nabolandene.

En del af dem er dog allerede blevet skuffet. Priserne på ejerlejligheder i Berlin er det seneste år faldet med næsten 500 kroner per kvadratmeter.