Danmark har talent-vært jagter drømmen i Hollywood
(ARKIV) Holdet bag filmen "The Square", fra venstre producer Erik Hemmendorff, Claes Bang, Elisabeth Moss, instruktør Ruben Östlund, Christopher Læssø og Dominic West til filmfestivalen i Cannes i maj. Nu går Christopher Læssø efter Hollywood-drømmen. Foto: Loic Venance/AFP
Med en oscarnominering i ryggen er Christopher Læssø taget til USA for at forfølge skuespillerkarrieren.

Vi er vant til at se ham i fjernsynet lørdag aften, hvor han beroliger nervøse deltagere og guider publikum og seere gennem "Danmark har talent", men ved siden af værtsrollen er det skuespillet, der fylder for Christopher Læssø.

Lige nu befinder han sig i Los Angeles, hvor filmen "The Square", som han spiller med i, er nomineret til en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film.

- Det er sådan lidt på bar røv, jeg er taget herover. Jeg arbejder jo sindssygt meget derhjemme lige nu, jeg er i gang med en ny film og med "Danmark har talent", og så har jeg lige været vært på Gaffa Prisen, men det er jo "once in a lifetime" for mig det her, siger Christopher Læssø.

I "The Square" spiller han sammen med danske Claes Bang og Mad Men-stjernen Elisabeth Moss, og filmen har foruden en oscarnominering også været nomineret til en Golden Globe, vundet Guldpalmen i Cannes og hevet ikke mindre end seks European Film Awards hjem.

Det betyder, at rigtig mange mennesker i udlandet pludselig har fået øje på Christopher Læssø, så det handler om at smede, mens jernet er varmt for den 32-årige skuespiller.

- Jeg har et møde med en agent herovre. Mit primære formål med at være her nu er at få tilkoblet en amerikansk agent og på den måde at kunne få noget at lave herovre, siger han og uddyber, hvad der tiltrækker ham ved at lave film i USA.

- Her er højere lønninger. Og så vil man jo som skuespiller rigtig gerne have anerkendelse, for det man laver, og man vil jo gerne drive det så langt som muligt, siger han.

Allerede i maj, da han var i Sydfrankrig for at promovere "The Square", kunne han fornemme, at der var nogle ting, der rykkede.

- I Cannes kunne jeg mærke, at jeg var ret højt profileret, uden at jeg egentlig selv gjorde noget for det. Der var mange samtaler med branchefolk og casting-agenter, siger han.

- Men nu må vi se, hvad der sker. Måske er der nogen, der falder for ens fjæs, og ellers må man jo bare knokle videre derhjemme, siger han.

Oscaruddelingen finder sted natten til mandag dansk tid.

/ritzau/
via Listen To News