Danmark fik første sejr ved EM
De danske kvinder havde blot brug for de første 20 minutter til at afgøre kampen mod Holland.

De danske kvinder gjorde, hvad de skulle og vandt en komfortabel sejr på 30-23 over Holland. En gang var Danmark bagud, og det var ved stillingen 0-1 efter 20 sekunder, ellers var danskerne i teten resten af kampen mod et chanceløst hollandsk hold. De danske kvinder var da også tvunget til at vinde efter torsdagens nederlag mod Frankrig, og det virkede som om, situationens alvor var gået op for Rikke Skov og Co.

Netop Rikke Skov var ny i det danske angrebsspil i forhold til kampen mod Frankrig, og det kvitterede hun for ved at lave fire af Danmarks syv første mål, så danskerne var foran 7-4 efter 10 minutter.

Herefter vågnede de andre danske spillere også op til dåd, og der var tydelig klasseforskel på de to hold. Den hollandske målkvinde var blot statist, mens boldene pev ind bagved hende, og efter 20 minutter var kampen reelt afgjort, da de danske kvinder førte 16-7. Det syntes de danske spillere åbenbart også selv, så de gav hollænderne plads i de sidste 10 minutter, hvor Rikke Skov sad på bænken. Danmark lavede kun et enkelt mål i denne periode, mens hollænderne scorede fem gange, så stillingen var 17-12 i dansk favør efter de første 30 minutter.

Hollænderne var dog aldrig i nærheden af at komme tilbage i kampen i anden halvleg, som bestemt ikke vil gå over i historiebøger på grund af godt håndboldspil. Danskerne behøvede ikke spille sig ud, og hollænderne kunne ikke. Så det dramatiske højdepunkt kom efter otte minutter, hvor Hollands Silvia Hofman fik direkte rødt kort for at hive Henriette Mikkelsen ned i et kontraløb. Ellers var det en stille dag på kontoret for de danske markspillere, som kunne se Rikke Schmidt stå fremragende i målet, mens de selv uden problemer kunne køre en 30-23 sejr i hus.