Danmark fik færre turister i juni
I juni måned valgte 569.000 færre turister end sidste år at overnatte i Danmark.

Danske hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrehjem og lystbådehavne kunne i juni tælle 3,2 millioner overnatninger blandt sine gæster. Det er et fald på 569.000 eller 15 procent i forhold til samme måned sidste år.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det skyldes dog ikke nødvendigvis, at turisterne ikke gider Danmark. Forklaringen skal ifølge VisitDenmark findes i kalenderen.

- Faldet skyldes hovedsageligt ferieforskydninger; At Kristi Himmelfart og pinsen lå i maj frem for juni. Det betyder, at for eksempel tyskerne har været oppe i maj måned, hvor de tyske overnatninger steg med 232.600, siger administrerende direktør, Jan Olsen.

På trods af det generelle fald har hotellerne oplevet en lille stigning på to procent i juni. Det er især gæster fra andre end vores nabolande, som trækker tallene op.

- Man tager flere korttidsferier, og derfor er flyruter vigtige. Der er kommet mange ruter til Danmark og dermed også mange turister til for eksempel København, hvor den store overnatningsform er hotel, forklarer Jan Olsen.

Ifølge Politiken mandag er turismen i København steget med 12 procent om året de seneste to år.

Kigger man på tallene for hele året, er det også gæster fra andre lande, som i stigende grad har valgt at overnatte i Danmark. Det er dog ikke udelukkende dem, som turismen skal satse på.

- Vi skal selvfølgelig satse på vækstområder som Brasilien, Kina og Rusland, men vi skal også være opmærksomme på vores nabolande. For eksempel står Tyskland alene for halvdelen af alle overnatninger, pointerer Jan Olsen.

Sammenlagt var der en total stigning i antallet af overnattende feriegæster på 1 procent i løbet af det seneste år.

/ritzau/