Danmark færdige ved EM
Russerne blev Danmarks banemænd. Onsdagens nederlag til Rusland på 27-32, sender de danske kvinder definitivt ud af EM-slutrunden i håndbold.

Det danske kvindelandshold i håndbold kunne intet stille op over for de fysisk stærke russere i onsdagens opgør i mellemrunden ved EM i Sverige. Danmark måtte se endnu et nederlag, denne gang på 27-32, i øjnene. Dermed har Danmark definitivt udspillet sin chance ved EM.

I erkendelse af, at de danske spillere slet ikke kunne få spillet til at fungere mod Sverige, havde Brian Lyngholm rystet spillerposen forud for onsdagens opgør og givet debut til Trine Troelsen og Louise Svalastog. Om det var et velovervejet taktisk træk eller panik før lukketid skal være usagt. Faktum er, at det ikke havde den store effekt på det danske spil.

Det uheldige mønster fra kampen mod Sverige gentog sig således mod Rusland, hvor Danmark endnu engang havde start-vanskeligheder. Der skulle gå syv minutter, før Danmark fik scoret det første mål, og på det tidspunkt havde russerne allerede scoret fire af slagsen.

De danske spillere fik efterhånden lidt nemmere ved at komme igennem det russiske forsvar, men brændte desværre unødvendigt mange chancer på den russiske målkvinde. Blandt andet tre straffekast. Hverken Rikke Schmidt eller Louise Bager levede op til samme standard, og på trods af at Danmark fik prøvet ikke mindre end fire forskellige forsvarsformationer af i de første ti minutter, havde holdet svært ved at finde en løsning, der for alvor kunne holde de fysisk stærke russiske spillere stangen. Derfor måtte Danmark gå til pause bagud 13-17.

Fra anden halvlegs start vågnede især det danske angreb op til dåd. Trine Troelsen fik sat et godt tempo, og de rutinerede kræfter trådte i karakter. Det betød, at Danmark efter syv minutter kunne udligne til 18-18.

Kort efter blev Danmark dog ramt af en dobbelt to-minutters udvisning, hvilket sendte Rusland tilbage på sejrskurs. Og denne gang formåede de danske spillere ikke at komme tilbage.

Efter aftenens nederlag er torsdagens opgør mod Kroatien således uden betydning. Det bliver ikke engang muligt for det danske landshold at ende blandt de seks bedste.