Danmark får oprejsning mod Holland
Håndboldkvindernes indsats i EM-åbningskampen mod Frankrig var ikke for god. Til gengæld bliver det bedre lørdag mod Holland, forudser Lyngholm.

Håndboldkvindernes landstræner Brian Lyngholm erkender efter EM-nederlaget mod Frankrig, at holdets højreside skal gøres bedre. Men han giver også nerverne skylden, da der var tale om en åbningskamp, og de skulle gerne være væk lørdag mod Holland.

»Vi arbejder benhårdt på at gøre vores højreside stærkere. Dem, der har set World Cup, kunne se, hvordan vi spillede der,« siger landstræneren, og understreger, at Rikke Skov og Anette Bonde er gode spillere.

I kampen mod Frankrig formøblede danskerne en pauseføring og her blev Anette Bonde kritiseret for at falde ud af spillet. Det tillægger Lyngholm nerverne.

»Anette Bonde er slutrundedebutant, hun spillede lidt forkrampet, det må vi få løst op i morgen,« siger han.

Trods nerver mener Lyngholm alligevel, at de danske kvinder spillede en god kamp såvel defensivt som offensivt, og derfor har holdets humør da heller ikke været helt nede i kulkælderen under fredagens træning.

»Humøret har været godt, det var selvfølgelig en skuffelse, men den kamp er lagt bag os. Det er Holland i morgen, nu skal vi videre herfra,« siger han.

Men netop fredagens træning bød på uheld for holdet.

Rikke Nielsen skadet

Playmaker Rikke Nielsen skadede sin tå under et forsøg på at trænge gennem forsvaret. Hun måtte bæres uden for banen og fik straks is og bind på foden, men det er usikkert, om hun kan være med lørdag.

»Det ved vi ikke endnu, nu skal hun undersøges i løbet af aftenen,« oplyser Lyngholm

Holland får tæv

Ulrik Wilbek, tidligere træner for kvindelandsholdet, og nu træner for herrerne, mener Holland bliver løbet over ende.

»Det bliver anderledes, det er en anden kamp, og det er et andet hold, så jeg tror Danmark vil brænde igennem godt i morgen, og så bliver det svært igen mod Spanien,« siger han.

Han vurderer, at Holland er puljens letteste hold, men at kampen mod Spanien kan blive lige så svær som den mod Frankrig, hvor Danmark tabte 20-24.

»Spanien, tror jeg, bliver mere ligesom i går, de spiller ligesom franskmændene med et ubehageligt forsvar lidt ukonventionelt, usædvanligt. De er meget aggressive og offensive i forsvaret,« lyder analysen fra Wilbek.

Han mener, at Frankrig vinder puljen, og håber, at Danmark bliver nummer to. Med hensyn til den endelige placering, tror han ikke, at danskerne når længere end »femte-sjette-pladsen«.