Danmark får ekstra UEFA Cup-plads
Onsdag aften blev det endeligt afgjort, at Danmark får endnu et hold med i UEFA Cuppen fra sæsonen 08/09.

Da østrigske Austria Wien onsdag aften blev ekspederet ud af årets UEFA Cup, kunne danske hold række armene i vejret:

Østrig var nemlig det sidste land, der kunne overhale Danmark på UEFA?s klubrangliste, og med Wiens exit er der ikke flere østrigske hold, der kan samle point. Dermed er Danmark sikker på mindst at ende på den 21.plads på ranglisten, som udløser endnu en dansk billet til UEFA Cup?en fra 2008.

Det er først og fremmest FC Københavns og OB?s pointhøst i årets europæiske turneringer, som har bidraget til Danmarks fremrykning. Og sidstnævnte kan endda score endnu flere point til Danmark, hvis resultaterne af torsdagens kampe mager det således, at OB går videre fra gruppespillet.

Et ekstra hold er dog ikke ensbetydende med, at Danmark automatisk samler endnu flere point og dermed kravler endnu højere op på listen: Et lands samlede pointhøst bliver nemlig divideret med antallet af landets deltagende hold.

Skulle OB gå hen og samle flere point ind i år, ligger Serbien og Norge på pladserne foran, men det er først, hvis Danmark ryger helt op som nummer 15, at der er ekstra bonus i form af flere billetter til europæisk deltagelse.