Danmark drukner i regn i dag

Danmark
En uheldig taxachauffør fanget i sin bil under et af de mange skybrud, som rammer riget hyppigere og hyppigere. (Foto: (Foto: Scanpix))
Der er skybrudsvarsel for Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Sønderjylland, Billund, Odder, Trekantområdet, Samsø, Esbjerg, Fanø, Vejen, Horsens og Hedensted

Efteråret er for alvor sat ind. DMI lover således en pjaskvåd søndag over store dele af landet. Der kan lokalt falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 min. Tidspunket for vandmassernes kommen ligger mellem 17.00 og 22.00.

Så hvis du har en bolig, som ligger i et udsat område, så tjek din kælder eller garage, om der står ting på gulvet, som kan blive ødelagt af vandmasser. Selv om forsikringen som regel dækker, er der jo ikke meget trøst i det, hvis ting uden andet end affektionsværdi går tabt.

Danmark får flere og flere skybrud om året, og det koster kommunerne milliarder i omstrukturering af regnvandsafløb. I beboelsesejendomme og villaer er det en god idé at investere i regnvandsfaskiner, som effektivt kan opsuge de tusinder af liter vand, som kommer fra tagrender og fra oven, når først skybruddet rammer.

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet