Danmark deltager for første gang i gigantisk flådeøvelse
Det amerikanske marinekorps oplyser, at Danmark for første gang er med i øvelsen Rim of the Pacific.
Et sydkorensk flådeskib under øvelsen Rim of the Pacific i 2014. I år skal Danmark for første gang deltage i den enorme øvelse.
Et sydkorensk flådeskib under øvelsen Rim of the Pacific i 2014. I år skal Danmark for første gang deltage i den enorme øvelse. Foto: Us Navy/Free

Når verdens største flådeøvelse, Rim of the Pacific, finder sted i år, bliver det for første gang nogensinde med dansk deltagelse.

I alt skal 27 lande og 25.000 mennesker deltage i den gigantiske øvelse, der begynder 30. juni og løber indtil 4. august. Det skriver den amerikanske flåde, US Navy, i en pressemeddelelse.

45 skibe vil deltage i øvelsen, der finder sted ud for Hawaii og det sydlige Californien. Desuden vil fem ubåde og mere end 2000 fly være en del af øvelsen i Stillehavet.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvor mange mænd, skibe eller fly Danmark vil stille med til øvelsen.

Rim of the Pacific-øvelsen blev for første gang afholdt i 1971. I de første år var det en årlig begivenhed, men det blev hurtigt besluttet, at øvelsens omfang betød, at den burde holdes hvert andet år.

Ud over Danmark deltager Brasilien, Tyskland og Italien også for første gang.
Også kineserne, som på det seneste har fået kraftig international kritik for sin deres tilstedeværelse i Det Sydkinesiske Hav, vil deltage.

Øvelsen vil blive ledet af den amerikanske flåde under assistance fra en canadisk og en japansk admiral.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.