Omkring 600 medarbejderne på Danish Crown-slagteriet i Esbjerg mister nu deres arbejdsplads.
Slagterikoncernen lukker nemlig med udgangen af august slagteriet i den vestjyske by. Det har selskabet besluttet torsdag aften på et ekstraordinært møde.
Årsagen er, at der produceres færre grise i Europa. Derfor er der ikke nok at lave for det store Esbjerg-slageri, fortæller produktionsdirektør Søren F. Eriksen.
- Da vi i forvejen har en lille overkapacitet på vores anlæg, så er der ikke grise nok til at fylde det op. Det betyder, at det bliver for dyrt at slagte grisene, og derfor bliver vi nødt til som ansvarlig virksomhed at tilpasse kapaciteten, så det passer på den mængde grise, der er til rådighed, siger han til Newspaq.
De berørte medarbejdere dækker 500 i Danish Crowns regi, 40 medarbejdere fra Fødevarestyrelsen og 35 personer, som udgør rengøringspersonalet.
Medarbejdere vil nu blive omfattet af Danish Crowns socialplan, ligesom der etableres en jobbank.
- Vi sætter penge af til at hjælpe folk videre med uddannelse og holder samtaler med dem, og så etablerer vi omkring 300 nye arbejdspladser på andre af vores slagterier, som de her medarbejdere selvfølgelig har førsteret til at få, forklarer Søren F. Eriksen.
Det er endnu ikke helt klart, hvordan de nye arbejdspladser kommer til at fordele sig. Dog vil de ifølge Danish Crown befinde sig med hovedvægt i det nordlige Jylland.