Danfoss-boss træt af kønskvotering
Danfoss-chef mener, at kvindelige bestyrelsesmedlemmer tager pladsen for mere dygtige mænd på grund af kønskvotering.

Der bliver diskuteret kønskvotering i danske bestyrelser. Og midt i diskussionen skærer en af de tungeste drenge i dansk erhverv, Danfoss? topchef Jørgen Mads Clausen, nu igennem med et budskab, der er så politisk ukorrekt, at det har fået mange op af stolen. Han mener nemlig, at kønskvoteringen i bestyrelserne i statens selskaber betyder, at mindre dygtige kvinder tager pladserne for mere dygtige mænd.

»Jeg kan ikke lide ideen om kønskvotering i bestyrelser. I Risøs bestyrelse og i højteknologifondens bestyrelse, hvor jeg sidder som formand, er der kønskvoteringer. Det er gået fint nok, og vi har nogle kompetente kvinder, men der sidder nogle mænd rundt omkring, vi hellere ville have haft, og som er mere kompetente,« siger topchefen til Berlingskes Nyhedsmagasin.

Udtalelsen har fået ligestillingsminister Eva Kjer Hansen op af stolen.

»Ingen seriøs kvinde bryder sig om at høre, at hun er valgt på sit køn. Det er temmelig underligt at skulle høre Jørgen Mads Clausens påstand om, at kvinderne i Risøs og Højteknologifondens bestyrelser er udvalgt trods ringere kvalifikationer. Der er intet i udvælgelsesprocessen, der tilsiger dette,« siger Eva Kjer Hansen til Politiken.