Danskerne spiser alt for usundt. I stedet for hurtig mad, der spises foran fjernysnet eller i bilen, skal der spises efter årstiderne, spises lokalt og traditionsbåret.
Danmark har brug for en madrevolution, hvor måltidet i højere grad gøres til en instuitution i hjemmet. Det mener fødevareminister Dan Jørgensen (S) ifølge Politiken.dk.
"Det der med, at mad bare er noget, der skal køres hurtigt ind – hvor man befinder sig – det er usundt. Og i hvert fald trist. Forskere har svært ved at forklare, hvorfor franskmænd, italienere, grækere og andre har mindre fedmeproblemer end i mange andre dele af verden, selv om de egentligt spiser fed mad. De burde være tromlefede alle sammen. Hvorfor er de ikke det? Ja, jeg tror, det er, fordi de har en meget bedre måltidskultur. De sidder ned, nyder maden, er nærværende omkring måltidet, er sammen om maden, taler om maden, spiser måske mindre retter, men strækker måltidet over længere tid," siger Dan Jørgensen.
Han mener, at det er paradoksalt, at danskerne er så vilde med at se madprogrammer, men bruger meget få penge på fødevarer.
"Vi bruger vildt meget tid på at se tv om mad og på samtalekøkkener. Men vi er blandt de lande i Europa, der bruger mindst af vores disponible indkomst på mad. Vi sidder – det gør jeg også – og ser brødrene Price, mens vi kører crap ned."
Kilde: Politiken.dk.