Damaskus rystet af hidtil hårdeste kampe
Iagttagere siger, at den syriske hær har optrappet offensiv i hovedstaden for at trænge oprørere ud.

Den syriske hær bombarderede søndag oprørsstillinger en række steder i Damaskus, hvilket førte til "de hidtil mest intense kampe" i den syriske hovedstad, siden oprøret begyndte for 16 måneder siden, siger en observatørgruppe.

- Hæren affyrede mortergranater mod adskillige forstæder, hvor oprørere har forskanset sig, siger Rami Abdel Rahman, leder af Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

- Kampene er hårdest i bydelene Tadamon, Kfar Sousa, Nahr Aisha og Sidi Qadad. Det har aldrig før været så intenst, siger Rahman til det franske nyhedsbureau AFP.

Ifølge Rahman blev mindst 55 mennesker dræbt søndag over hele landet.

Hærens offensiv har til hensigt at tvinge oprørerne i Den Frie Syriske Hær (FSA) ud af Damaskus.

Den blev indledt kort efter, at det syriske udenrigsministerium holdt en pressekonference, hvor det afviste beskyldninger om, at hæren havde begået en massakre i landsbyen Tremseh.

FN's observatører var søndag for anden dag i træk i landsbyen for at undersøge, om der har fundet en massakre sted, og foreløbig er de ikke i stand til at sige, hvor mange der er dræbt.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder opgiver antallet af dræbte i Tremseh til cirka 150. Andre aktivister har talt om op imod 250 dræbte.

Det syriske regime siger, at 39 mennesker blev dræbt under angrebet på landsbyen torsdag.

- Alle bortset fra to var bevæbnede, og regeringens soldater brugte kun lette våben til at angribe fem bygninger, siger syriske talsmænd.

- Det var ikke en massakre. Det var et sammenstød mellem regulære styrker og væbnede grupper, som ikke ønsker en fredelig løsning.

/ritzau/AFP