Dagplejer fritaget for tjeneste efter Facebook-opslag
En borger har på Facebook delt et billede af dagplejebørn, der står alene foran en butik. Se billedet i artiklen. Modelfoto: Iris
En dagplejemor er blevet fritaget for tjeneste på grund af et billede, der er blevet delt flittigt på Facebook.

Et Facebook-opslag, der er gået viralt, får nu konsekvenser for en dagplejer fra Haderslev.

En bekymret borger har delt et billede af fem børn, der står alene foran en butik på en trafikeret vej, mens deres dagplejer er inde for at handle.

Det er dette billede, der har skabt røre på Facebook. Foto: Privat/Facebook

Billedet er i løbet af dagen blevet delt flittigt, og det har nu også fået Haderslev Kommune til at gå ind i sagen. På sin Facebook-side kommenterer kommunen på sagen.

- Det er i Haderslev Kommune ikke acceptabelt at lade børn stå alene på gaden, når de er i vores varetægt, og vi tager det meget alvorligt, skriver kommunen blandt andet.

I dag har en facebookbruger delt to billeder af en gruppe dagplejebørn, der står alene på gaden i Haderslev. Vi har desv...

Opslået af Haderslev Kommune på 4. februar 2016

Børn og unge-chef i Haderslev Kommune, Thomas Andersen, vil over for Ekstra Bladet ikke kommentere på, om dagplejeren risikerer en fyring.

- Men hun er fritaget fra tjeneste indtil videre, og børnene er blevet tilbudt pladser hos en anden dagplejer, siger han til avisen.

Bliver støttet af flere vidner

I løbet af dagen er der flere vidner, der er stået frem og har støttet dagplejeren. Den ene er indehaveren af butikken Garn & Gaver, som dagplejemoderen var inde i, da billedet blev taget.

- Det er mig, der har ekspederet dagplejemoderen. Hun står netop i døråbningen, så hun ikke skal gå fra børnene. Hun kunne ikke få klapvognen med ind, det var derfor, og så foreslog jeg, at vi kunne klare det i døren. Hun har hele tiden kontakt med børnene og hun er ikke mere end max en meter fra dem, siger Helle Sørensen til Ekstra Bladet.

Også en ung mor, der gerne vil være anonym, har over for Lokalavisen forklaret, at der er mere til historien, end hvad man umiddelbart kan se på billedet.

- Der var hele tiden en kvinde i butiksdøren, der overvågede børnene. Og børnene havde alle gå-seler på. Jeg er selv mor til flere børn, og hvis det var som det så ud på billedet, ville jeg også reagere. Men det var det ikke, siger hun til Lokalavisen.

Begge vidner har kontaktet kommunen med deres forklaringer.