Dagpenge-liga mødes fredag hos minister

Tusinder står til at miste dagpenge næste år. Fredag mødes beskæftigelsesministeren med organisationerne.

Så skal der findes løsninger for de tusinder af arbejdsløse, som risikerer at miste retten til dagpenge til januar.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) mødes fredag med dem, der overordnet har hovedrollerne, når det gælder om at finde job, oplyser ministeriet.

Fra Kommunernes Landsforening kommer formanden, borgmester Erik Nielsen, Rødovre. Kommunerne står for Jobcentrene, som skal finde arbejde til de arbejdsløse.

Fra a-kassernes organisation AK-Samvirke kommer direktør Verner Sand Kirk. Han har peget på, at de strammere krav til optjening af dagpenge er næsten lige så alvorligt som halveringen af dagpengeperioden.

Den tidligere VK-regering halverede dagpengeperioden fra fire til to år. Samtidig blev perioden for optjeningen fordoblet fra et halvt til et helt år.

Med ved mødebordet hos beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er også direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Henrik Bach Mortensen og formanden for LO, Harald Børsting.

Desuden kommer Erik Jylling, formand for Akademikernes Centralorganisation og Bente Sorgenfrey, formand for de offentligt ansatte i FTF.

Mødet begynder klokken 12.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har tidligere sagt, at der bliver tale om en "forpligtende snak".

Hun har på regeringens vegne afvist at forlænge udsættelsen af den nye dagpengeordning. Den er udsat med et halvt år, så den træder i kraft til januar.

SF's formand, udenrigsminister Villy Søvndal, sagde på sin side torsdag, at der skal sættes fokus på at undgå tragedier efter nytår. Det er ikke sikkert, at der job til alle til den tid, advarer han.

AK-Samvirke anslår, at mellem 20.000 og 30.000 personer kommer til at miste retten til dagpenge i 2013. Hvis de er gift, kan de ikke få kontanthjælp, da ægtefæller har pligt til at forsørge hinanden.

/ritzau/