Caféer, værtshuse og restauranter får lov til at åbne for indendørs servering fra onsdag den 21. april.
Genåbningen kommer med et krav om bordbestilling og fremvisning af coronapas. Coronapasset er dog ikke et krav ved udendørs servering.
Får du lyst til at gå på bar eller restaurant, kræver det altså, at du laver en reservation og det skal ske minimum 30 minutter før ankomst.
Hvad mener du om det krav? Deltag i afstemningen herunder:
FAKTA: Her er retningslinjerne til restauranter og barer
Her er et overblik over retningslinjerne:
* Man skal lave en reservation mindst 30 minutter inden ankomst. Der er ikke nogen krav til hvordan, så der er for eksempel mulighed for at bestille bord over telefonen, på nettet eller ved at komme forbi 30 minutter før ankomst.
* Kravet om reservation gælder som udgangspunkt frem til 6. maj, og det gælder kun ved indendørs servering.
* Man skal fremvise et coronapas, hvis man vil sidde indendørs. Det vil sige, at man enten skal være vaccineret, testet negativ inden for de sidste 72 timer eller have været registreret smittet inden for de sidste seks måneder.
* Der er ikke krav om coronapas eller reservation, hvis man sidder udendørs. Man må godt gå ind og bruge toilettet på en restaurant eller bar uden at fremvise coronapas.
* Der er krav om at bære mundbind, når man står op - for eksempel på vej ind, når man bestiller mad og drikke eller på vej til toilettet. Der er ingen krav om mundbind udendørs.
* Restauranter, caféer og barer skal sikre to kvadratmeter per kunde, hvis kunderne sidder ned, mens det er fire kvadratmeter, hvis kunderne primært står op. Der er ikke nogen arealkrav ved servering udendørs.
* Restauranter, caféer og barer opfordres til at lade gæsterne frivilligt registrere deres kontaktoplysninger til eventuel smitteopsporing.
Kilde: Erhvervsministeriet