Dækrazzia på vej: Se her hvor i landet
Bilisterne kan gratis få tjekket dækmønster og lufttryk, når Fyns politi og Rådet for Større Dæksikkerhed holder razzia den 4. september på Fyn. Foto: Fyns Politi/Rådet for Større Dæksikkerhed
Fynske bilister kan se frem til en morgen med politikontrol og gode råd om dæksikkerhed. Fyns Politi holder nemlig dækrazzia på Fyn i dag.

Når de fynske bilister ruller ud på vejene her til morgen, bør de sikre sig, at deres bil lever op til lovens krav. Fyns Politi afholder nemlig razzia her til formiddag.

Ved kontrollen, som bliver gennemført i samarbejde med Rådet for Større Dæksikkerhed, vil politiet kontrollere bilisternes kørekort, promille og køretøjets tilstand. Derefter vil der blive taget et grundigt kig på bilisternes dæk - men den del er helt frivilligt.

- Når vi har gennemført det politimæssige, så vil de få et tilbud om at få kontrolleret deres dæk og deres dæktryk, og få noget professionel vejledning om de her ting, der er med til at øge trafiksikkerheden, siger Jørgen Andersen, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi til Newspaq.

Det er typisk forkert dæktryk, som er problemet. Bilen kan risikere at miste vejgrebet og skride af vejen, specielt når det regner eller sner. Fyns Politi håber på, at kontrollen kan være med til at gøre danske bilister opmærksomme på farerne ved at køre med dårlige dæk.

- Det er vigtigt, at dæktrykket og dækmønsteret er korrekt. Ellers kan man jo opleve, at man bliver involveret i et færdselsuheld med en anden part eller i et solouheld. Det er det, vi forsøger at gøre bilisterne opmærksom på, siger Jørgen Andersen.

Fyns Politi håber på at stoppe omkring 1.000 bilister til kontrol ved razziaen, som finder sted mellem klokken 8-12.

Onsdag kan også bilister i Syd- og Sønderjylland se frem til en omfattende politikontrol med dertilhørende tilbud om dækkontrol.