Dårlige kørelærere skal udstilles på nettet
Alle kørelærere skal have deres dumpeprocent offentliggjort på nettet. Justitsministeren vil slå ned på de brodne kar blandt kørelærere.

Skal kørekortet i hus uden at dumpe, er det ikke uvæsentlig med en god kørerlærer.

Derfor får kommende bilister nu mulighed for at vælge mellem gode og dårlige køreskoler, og det sker ved, at alle kørelæreres dumpeprocent bliver offentliggjort, skriver avisen Dato mandag.

I dag kan man se dumpeprocent for alle skoler i en politikreds, men justitsminister Lene Espersen (K) har bedt Rigspolitiet offentliggøre dumpeprocenten for hver eneste køreskole i landet for på den måde at rense ud af de brodne kar i branchen.

»Køreskolerne konkurrerer i høj grad på prisen. Derfor kan det være svært for en kommende elev at gennemskue, hvilken kvalitet man får for sine penge. Jeg tror, vi kan højne kvaliteten ved at offentliggøre dumpeprocenten,« siger hun til avisen.

Men landsformanden for Dansk Kørelærer-Union, René Arndt, er utilfreds med den ny ordning.

»Det er ikke seriøst at bruge dumpningsprocenten. Man kan manipulere med den. En skole kan have et meget uheldigt hold, hvor alle 10 elever dumper, mens de to næste hold består. Hvordan vil man gøre det op? Hvis Lene Espersen endelig vil højne kvaliteten, forstår jeg ikke, hvorfor hun har sagt nej til at lave en bedre kørelæreruddannelse,« siger han til avisen.