VORES VALG

Da Løkke endelig trykkede på knappen

Pressen var massivt til stede, da statsministeren til formiddag udskrev valg. Journalister kan se frem til tre ugers hårdt arbejde.
Alle kameraer var rettet mod statsministeren, da han i dag udskrev valg ved et pressemøde på Marienborg.
Alle kameraer var rettet mod statsministeren, da han i dag udskrev valg ved et pressemøde på Marienborg.
Foto: Jakob Krarup Bjerregaard

Bilerne holder i kø foran indgangen til statsministerens embedsbolig Marienborg.

Her skal statsministeren holde et meget vigtigt pressemøde. Vejret er skønt, men stemningen er stresset - DR, TV 2 og alle andre medier vil ind hurtigst muligt.

Politibetjente tjekker journalisternes pressekort, og længere inde tjekker diskrete sikkerhedsfolk journalisternes tasker for farlige genstande.

Som at få revet et plaster af

DR, TV2, nyhedsbureauerne og de store dagblade er alle til stede. Der er 25-30 journalister, fotografer og kamerafolk til at dække Løkke.

”Det bliver dejligt, at han endelig udskriver valg. Det er næsten ligesom at få revet et plaster af,” siger en journalist.

Set up'et minder om statsministerens ugentlige pressemøde, men til stor skuffelse for journalisterne meddeler en talsmand for statsministeren, at der ikke bliver mulighed for at stille spørgsmål.

”Hvornår så?” spørger journalisterne.

Distanceret statsminister

Klokken 11.00 kommer statsministeren ud ad døren. Med blikket rettet nedad for det meste går han frem til podiet. Han virker rolig, men bestemt ikke særligt begejstret og holder stor afstand til journalisterne. Løkke taler i fem minutter om dansk økonomi og siger så:

”Jeg har derfor indstillet til hendes Majestæt Dronningen, at der udskrives valg til folketinget med afholdelse torsdag den 15. september,” siger Lars Løkke.

Kameraerne klikker helt vildt. Fotograferne vrider sig i sære stillinger for at fange Løkke fra den helt rigtige vinkel.

Kort efter slutter Løkke sin tale.

”Kan vi få lov at stille et spørgsmål?” råber en journalist fra forreste række.

En tynd omgang

Løkke svarer ikke. Han vender ryggen til og går tilbage til Marienborg. Forestillingen er slut efter bare seks minutter.

”Det var fandeme en tynd omgang,” udbryder journalisterne, nærmest i munden på hinanden.

Det øjeblik, det står klart, at der ikke bliver mulighed for at stille spørgsmål, skynder journalisterne sig væk. Nu gælder det om at komme hurtigst muligt tilbage til Christiansborg for at få en kommentar fra Løkke og for at nå Socialdemokraternes pressemøde.

Løkkes ministerbil kører helt op til Marienborg og samler Løkke op – godt skærmet fra pressen.

Foran journalisterne står nu tre ugers intensiv valgkamp.

”Jeg kommer til at arbejde virkelig mange timer de næste tre uger. Det bliver nok 11-12 timer om dagen seks dage om ugen,” siger Morten Skærbæk, politisk journalist på Politiken.

”Min familie kommer jeg nok ikke til at se ret meget til,” siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.