Cykelekspert: Gode muligheder for dansk sejr
Rytterne kører 830 km på fem dage, før den samlede vinder kan lade sig hylde på Frederiksberg Allé. Her er det Jacob Fuglsang fra sidste års triumf. Foto: Thomas Sjørup / POLFOTO
Henrik Elmgreen ser gode muligheder for samlet dansk sejr i Post Danmark Rundt. Jacob Fuglsang er bedste danske bud.

Find spraydåsen og djævledragten frem igen. Fra i morgen og ugen ud kører 158 cykelryttere Post Danmark rundt på en rute, der strækker sig fra Esbjerg til Frederiksberg.

Cykelekspert Henrik Elmgreen ser gode muligheder for dansk succes på flere fronter. Ifølge Henrik Elmgreen er det umuligt at se bort fra Jacob Fuglsang, der har vundet løbet de sidste tre år.

"Han kender løbet, han har vundet det flere gange, og han er i stand til at køre en god enkeltstart, hvilket er afgørende, hvis man vil vinde Post Danmark rundt, siger Henrik Elmgreen.

Han ser dog også frem til at følge Michael Rasmussen, der nu kører for Christina Watches Onfone, selvom Elmgreen ikke tror på, at Michael Rasmussen kan vinde løbet samlet.

"Det kan blive noget af et triumftog for ham i den forstand, at han har et stort publikum herhjemme, og det er første gang, at han optræder på den helt store scene, siden han er kommet tilbage.
Han vil garanteret være topmotiveret, og jeg forventer, at han viser sig frem på kongeetapen til Vejle", siger Henrik Elmgreen.

Matti Breschel tipper Henrik Elmgreen til minimum en etapesejr, men understreger, at hans skade i foråret og formåen på enkeltstarten udelukker ham fra at vinde løbet samlet.

Post Danmark rundt sættes i gang i Esbjerg i morgen og slutter på Frederiksberg Allé søndag. Undervejs passerer rytterne Vejle, Århus, Sorø, Grindsted, Frederiksværk og Hillerød.