Cykelchef håber på splid blandt sprinterne
Hvis Matti Breschel skal have en chance i dagens OL-landevejsløb, skal sprinterholdene sættes ud af spillet.

Dansk Cykle Unions sportschef Lars Bonde kan dele feltet i dagens OL-landevejsløb op i to - de gode og de onde - i forhold til at få løbet til at flaske sig sådan, at danske Matti Breschel kommer på medaljeskamlen.

- Vores fjender er sprinterholdene, først og fremmest Storbritannien med Mark Cavendish, Australien med Matthew Goss og Tyskland med Andre Greipel. Det er de tre største favoritter i en ren sprint, som vi derfor meget gerne vil undgå, siger Bonde.

Bonde ser derimod spanierne, belgierne, hollænderne og måske italienerne som mulige allierede i kampen for at undgå massespurten. Og ved fælles hjælp kan projektet godt lykkes.

- Holdene er ikke særligt store ved et OL, hvor der højst er fem mand på et hold i modsætning til ni ved et VM eller i Tour de France.

- Det kan betyde, at det bliver sværere for de andre at holde sammen på feltet, fordi de kan blive uenige om, hvem der skal trække, hvis der skal køres udbrud ind. Det skal vi udnytte, siger Lars Bonde.

Han er dog også klar over, at det kan blive vanskeligt at splitte feltet ad.

- De britiske ryttere som Christopher Froome, Bradley Wiggins og David Millar er jo folk, der virkelig kan tage nogle føringer og hente udbrud ind, så de skal sættes under pres, siger sportschefen.

Målet for de fire danskere - der ud over Matti Breschel tæller Lars Bak, Jakob Fuglsang og Nicki Sørensen - er en top-tre-placering.

- Jeg satser meget på, at vi er med helt frem til 1000-meter-mærket, hvor løbet skal afgøres.

- Når vi har fået to VM-medaljer de seneste fire år, skal vi også være klar til at gå efter medaljerne her, siger han.

Løbet begynder klokken 11 dansk tid og forventes afsluttet omkring klokken 17.

/ritzau/

via Listen To News