Cykel-legende: Sky kunne knuse al modstand
At Bradley Wiggins vinder en tilsyneladende nem sejr i Tour de France, skyldes stærkt hold, siger Sean Kelly.

Lørdag eftermiddag satte Bradley Wiggins den sidste brik i puslespillet af ham selv som samlet vinder af Tour de France.

Englænderen har været suveræn. Men det har han først og fremmest på grund af et stærkt Sky-mandskab, mener cykellegenden Sean Kelly, som fire gange har vundet løbets pointkonkurrence.

- Sky har gjort et fremragende og flot job. De er gået efter det. De sagde, de ville vinde Touren i løbet af fem år, men det tog åbenbart kun tre. De har opbygget et stærkt team.

- Hvis Touren havde været endnu hårdere, så tror jeg, de havde kontrolleret det alligevel, siger Sean Kelly til Ritzau.

Ireren er fra Tour-sammenhæng mest kendt for fire gange at have vundet den grønne trøje. Hans bedste slutplacering er en fjerdeplads i 1985, og tre år senere vandt han Vuelta a España.

Man har snakket om, at årets Tour de France har været kedeligt, fordi Bradley Wiggins aldrig er blevet udfordret. Men Kelly er uenig.

- Hvis man ser på de seneste 10 år, vil jeg bestemt ikke sige, at det har været den værste årgang. Der er gode og nogle mindre gode år, men denne hører til blandt de gode.

- Det har været en Tour, som vi kendte dem før i tiden. Touren er altid spændende, siger ireren.

Sean Kelly mener, at Sky-holdet har knust al modstand ved at være stærkt repræsenteret i alt terræn.

- Det store er, at Sky har været så dominerende. Vi vidste, at Wiggins ville have en god chance, men jeg havde ikke ventet, at holdet ville være så dominerende, hvor de kontrollerede løbet, og hvor ingen har været i stand til at true dem.

- De har nogle gange haft tre-fire ryttere med fremme i bjergene, og så er det svært at gøre noget som helst.

- Vincenzo Nibali var den eneste, der prøvede lidt - og måske Jurgen Van den Broeck.

- Men de havde følelsen af - før de overhovedet kørte væk - at der sad tre-fire Sky-ryttere lige bag dem, og så vidste de, at de ikke kunne levere noget stort. Så er det svært, siger Sean Kelly.

Man kunne måske ønske sig, at der havde været flere rigtige bjergryttere i feltet, men det er vilkårene for Touren, mener han:

- Alle siger nu, at de savner de gode klatrere i Touren som Andy Schleck og Alberto Contadors store fyrværkeri.

- Men sådan er Touren. Sidste år stod vi også og manglede nogle af de store ryttere. Løbet varer tre uger, og der er nogle, der falder og styrter, og nogle blive syge, og man taber favoritterne undervejs, siger Sean Kelly.

/ritzau/