CSC: Basso var for tøvende med DNA-test
Ivan Basso var alt for genstridig, da han blev bedt om at tage en DNA-test. Derfor stoppede samarbejdet med CSC, siger holdets pressechef.

Ivan Basso tøvede med at tage en dna-test, og derfor måtte samarbejdet stoppe. Det siger CSC pressechef, Brian Nygaard, efter at Ivan Basso lørdag sagde, at han gerne havde fået lavet en dna-test, hvis CSC havde afkrævet ham det.

Men netop det, at CSC skulle kræve en test i stedet for, at Basso selv gik i offensiven og fik taget en test, er årsagen til at Basso og CSC måtte skilles.

»For os at se, er det et spørgsmål, om man gør alt for at få afkræftet mistanken, eller om man direkte skal pålægges at gøre det,« siger Brian Nygaard.

Men samtidig afviste Ivan Basso, at bruddet med CSC opstod på grund af dna-sagen.

»Det var ikke dét, der sluttede vores samarbejde. Under CONI?s (Den Italienske Olympiske Komité) undersøgelser gav jeg mit ord på, at jeg ville give mit dna,« sagde Basso lørdag, da ruten til næste års udgave af Giro d? Italia blev præsenteret.

Derimod skyldes Ivan Basso og CSC?s skilsmisse, at forholdet imellem rytteren og Riis ikke var, hvad det havde været tidligere.

»Riis var hverken som en far eller en bror for mig, men vi havde et tæt forhold. Men grundlæggende har mit forhold til Riis ændret sig,« sagde Basso.

Hos CSC mener man, at de personlige stridigheder og dna-diskussionen hænger nøje sammen.

»I og med, at den diskussion (om Bassos dna-test red.) overhovedet kunne blive relevant, vurderede begge parter, at det nok var bedst ikke at fortsætte samarbejdet,« siger Brian Nygaard, der samtidig undrer sig over Ivan Bassos udmeling.

Basso?s advokat, Marsimo Martelli, har nemlig tidligere sagt, at Ivan Basso under ingen omstændigheder ville lade sig dna-teste, så længe Martelli var hans advokat.

Det var søndag ikke muligt at få en kommentar fra Marsimo Martelli.