Countrystjerne bliver udskrevet efter slagtilfælde
Sangerinden Loretta Lynn er kendt for hits som "I'm a Honky Tonk Girl" og "Coal Miner's Daughter". Foto: Harrison Mcclary/Reuters
Loretta Lynn er blevet flyttet til et rehabiliteringscenter, efter at hun blev ramt af et slagtilfælde.

Den amerikanske countrysangerinde Loretta Lynn er blevet udskrevet fra hospitalet, efter at hun tidligere i maj blev ramt af et slagtilfælde.

Det bekræfter sangerindens repræsentant ifølge Reuters og fortæller, at sangstjernen er i bedring:

- Loretta vil gerne takke alle for deres bønner, kærlighed og støtte. Loretta er blevet flyttet fra hospitalet til et rehabiliteringscenter, og vi er glade for at meddele, at hun har det godt.

Sangerinden, der er kendt for hits som "I'm a Honky Tonk Girl" og "Coal Miner's Daughter", blev torsdag den 4. maj hastet til et hospital i Nashville, efter at hun var blevet ramt af et slagtilfælde i sit hjem i den amerikanske stat Tennessee.

Slagstilfældet og den efterfølgende indlæggelse betød, at countrystjernen, der i april kunne fejre sin 85-års fødselsdag, var nødsaget til at rykke flere af sine allerede planlagte koncerter i USA.

- Loretta er blevet rådet af sine læger til at holde sig fra at turnere, mens hun kommer sig. Desværre vil kommende planlagte shows blive udskudt, fremgik det af en udtalelse på sangerindens officielle hjemmeside, lorettalynn.com, tidligere på måneden.

Loretta Lynn blev en del af countryscenen i Nashville i 1960'erne. I 1967 udgav hun sangen "Don't Come Home A-Drinkin'", der var hendes første sang, som endte som nummer et på hitlisten.

Sangveteranen har været en del af den amerikanske underholdningsbranche i snart 60 år. I løbet af sin lange karriere har hun udgivet en lang række album samt hits som "You Ain't Woman Enough" og "Fist City".

Den amerikanske sangerindes selvbiografi, "Coal Miner's Daugther", blev desuden filmatiseret i 1980. Skuespillerinden Sissy Spacek, der havde hovedrollen som Loretta Lynn, sikrede sig en oscarstatuette for sin præstation i filmen.

/ritzau/FOKUS