Cornelius får chancen fra start og scorer i pokalsejr
Atalantas Andreas Cornelius scorede til 1-0 hjemme mod Sassuolo. Foto: Oli Scarff/arkiv/AFP
Andreas Cornelius scorede for Atalanta, som vandt over Sassuolo og gik videre til kvartfinalerne i pokalen.

Det var kun blevet til et par sene indskiftninger for Andreas Cornelius i de seneste fire kampe for Atalanta. Og uden danske mål til følge.

Men den danske landsholdsangriber fik onsdag chancen fra start hjemme mod Sassuolo i ottendedelsfinalen i den italienske pokalturnering.

Og Cornelius greb den med det samme ved at score til 1-0 med et tørt hug efter et kvarter.

Danskeren blev sendt af sted i venstre side efter en lang aflevering fra den hollandske midtbanespiller Marten de Roon, og vinklen så ud til at blive for spids.

Cornelius hamrede dog til bolden med det samme, og det snød Sassuolo-keeperen Gianluca Pegolo, der ikke nåede ned ved forreste stolpe.

Den brasilianske forsvarsspiller Rafael Toloi øgede Atalantas føring til 2-0 efter 33 minutter.

2-0-målscoreren blev dog også noteret for et selvmål efter 75 minutter, da Sassuolo skabte spænding i kampen ved at få reduceret til 1-2.

I det 89. minut blev Atalanta reduceret til ti spillere, da den offensive midtbanespiller Kurtic fik rødt kort.

Det lykkedes dog Atalanta at holde stand til slut, og Bergamo-mandskabet er dermed klar til kvartfinalen i Coppa Italia.

Atalanta skal i kvartfinalen møde Napoli, der tirsdag aften vandt 1-0 over Udinese, der havde Jens Stryger Larsen med i hele kampen.

Der blev spillet yderligere to pokalkampe onsdag aften, og i den første vandt Torino overraskende med 2-1 ude over AS Roma.

Senere var der mere at juble over i Torino, da lokalrivalen og mesterholdet, Juventus, vandt med 2-0 hjemme over Genoa.

To argentinske angribere kom på måltavlen i den kamp.

Først scorede Paulo Dybala til 1-0 på et flot langskud kort inden pausen. Og dernæst fordoblede indskiftede Gonzalo Higauin føringen til kampens slutresultat et kvarter før tid.

/ritzau/