Coop Danmark A/S Coop ramt af strejke på lagre
Her er baggrunden for strejke på to Coop-lagre
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Butikkerne i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta og Irma er blevet ramt af overenskomststridige arbejdsnedlæggelser på lagrene i Albertslund og Odense. På trods af pålæg fra 3F har lagermedarbejderne besluttet at fortsætte arbejdsnedlæggelsen fredag formiddag.

Et nødberedskab er iværksat, så medarbejdere fra butikker og hovedkontor ekspederer varerne. Men arbejdsnedlæggelsen vil medføre forsinkelser til butikkerne, og kunder kan derfor blive ramt med midlertidig mangel af varer.

Årsagen til arbejdsnedlæggelsen er, at to medarbejdere har fået påtale for to forskellige tilfælde af uacceptabel opførsel. Den ene drejer sig om en tillidsrepræsentant, der har overfuset en sekretær. Den anden om en arbejdsmiljørepræsentant, der har fået påtalt en utilstrækkelig arbejdsindsats. Ingen af dem er blevet afskediget eller har fået advarsler.

"Medarbejderne har brudt grænser for, hvordan vi arbejder og taler med hinanden. Det har vi påtalt. Det er derfor helt utilstedeligt, at medarbejdere på de berørte lagre på denne måde tager deres 38.000 kolleger i butikkerne som gidsler, og at vores kunder risikerer at mangle varer op til weekenden. Vi er overbeviste om, at medarbejderne normaliserer arbejdet, når de hører om sagens rette sammenhæng," siger adm. direktør Peter Høgsted, Coop.

"I Coop kan man ikke gemme sig bag sin titel, uanset om man er direktør eller tillidsrepræsentant. Man kan ikke opføre sig urimeligt og uforskammet over for en kollega, blot fordi man nyder en særlig beskyttelse," siger Peter Høgsted.

3F har bekræftet, at sagen drejer sig om de to påtaler.

Bortset fra de to lagre arbejdes der normalt på Coops andre lagre.

Yderligere information: Informationsdirektør Jens Juul Nielsen, 5159 4468
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.