Coop fjerner 137 arbejdspladser
Coop har lejet de 33.300 kvadratmeter på Arnfredsvej i Vejen ud. (Foto: Foto: skraafoto.kortforsyningen.dk)
Efter 56 år i Vejen flytter Coop sit centrallager til Odense.

En epoke i Vejens erhvervsliv på vej mod sin afslutning.

Til efteråret lukker og slukker Coop nemlig for sidste gang centrallageret i byen og flytter det til Fyn. Her bliver det slået sammen med Odense Distributionscenter.

Således er slut med 137 arbejdspladser og en historie, som begyndte da detailhandelsvirksomheden etablerede lageret på Arnfredsvej i 1963.

Med flytningen mister Vejen således 137 arbejdspladser. 94 fastansatte lagerarbejdere tilbydes job i Odense. Desuden tilbydes alle en særlig bonus, hvis de bliver i jobbet frem til centrets lukning i oktober.

- Det er mange medarbejdere, der har arbejdet dygtigt og loyalt i rigtig mange år for os. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at de får mulighed for at fortsætte hos os. Og hvis ikke de ønsker det, at de kommer videre på en ordentlig måde, siger supply chain direktør Nicolaj Boysen, Coop, til Ugeavisen Vejen.

Nicolaj Boysen tilføjer, at distributionscenteret i Odense er et supermoderne og højteknologisk center, hvor der i dag er mere kapacitet, end Coop kan udnytte.

- Derfor vil det være væsentligt mere økonomisk fornuftigt at distribuere varerne derfra fremover.

Lageret i Vejen på 33.300 kvadratmeter, og ifølge ugeavisen har Coop indgået aftale om udlejning af bygningerne til ekstern lejer.

Ansatte fordobles

Ifølge Fyens Stiftstidende er lageret i Odense på 55.000 kvadratmeter plus 3.000 kvadratmeter som er under renovering.

Over 50 lastbiler læsser dagligt omkring 1.200 paller varer af - det tal ventes at stige til 2.200 paller i døgnet.

Når Coop lukker porten i Vejen for sidste gang vil antallet af ansatte i Odense være steget med 100 til 200. De vil fremover levere varer til 1.100 butikker, skriver Fyens Stiftstidende.

Udover Odense har Coop egne lagre i Hasselager ved Aarhus, Aalborg, Albertslund, Brøndby og Rønne.

via Listen To News