Contador slap uden om styrt i comeback
Den tilbagevendte cykelrytter Alberto Contador slap trods et stort styrt helskindet igennem sit comeback.

Under stor mediebevågenhed og efter en etape i Eneco Tour i strid modvind er den tidligere dopingdømte cykelrytter Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank) tilbage i professionel cykelsport.

Spanieren bruger løbet som opvarmning til Vuelta a Espana, og derfor handler det først og fremmest for Saxo Bank-Tinkoff Bank om at beskytte kaptajnen mod styrt og andre ubehageligheder.

Og den mission lykkedes på etapeløbets første dag. Først da feltet på den sidste tredjedel af den 204 kilometer lange etape blev delt op på grund af sidevind, og senere da feltet styrtede med to kilometer igen.

Contador sad i feltet, da rytterne styrtede, men da det skete med under tre kilometer igen, bliver alle ryttere i feltet noteret for samme tid som vinderen.

Sportsdirektør Fabrizio Guidi er da også godt tilfreds.

- Det handlede for os om ikke at tage nogle chancer og holde os fremme på de rigtige tidspunkter. Og det var på den måde en etape, vi skulle igennem uden uheld, og det lykkedes, siger italieneren til holdets hjemmeside.

- Rytterne samarbejdede rigtig fint, og Alberto virker både meget målrettet og skarp som altid.

Marcel Kittel fra Shimano vandt mandagens etape efter styrt-forvirringen til sidst på etapen, og han er derfor også nummer et samlet.

Og selv om Saxo Bank-Tinkoff Bank mest koncentrerer sig om at beskytte Alberto Contador, vil de tirsdag forsøge at få spanieren frem i den samlede stilling, når holdet skal ud i en holdtidskørsel.

- I morgen håber vi derfor på et godt resultat på holdtidskørslen, så der skal vi give os 100 procent for at få placeret Alberto så tæt på toppen som muligt, siger Fabrizio Guidi.

Eneco Tour slutter på søndag.

/ritzau/