Contador før Vuelta: Froome er farligst
Alberto Contador forventer, at britiske Chris Froome bliver den største forhindring på vej mod Vuelta-sejren.

Den britiske cykelrytter Chris Froome var den stærkeste mand i årets Tour de France og er Alberto Contadors største rival i det spanske etapeløb Vuelta a Espana, mener Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytteren selv.

Den 29-årige spanier, der blev frataget sin sejr i Tour de France fra 2010 og udelukket fra sporten i to år for doping, forventes at vende tilbage til cykelsporten med en sejr i Vueltaen, der starter lørdag i nordspanske Pamplona.

- Froome kan blive den farligste, fordi han også er god på enkeltstarten og har et stærkt hold, siger Contador om Team Sky-rytteren, der sluttede på andenpladsen i Tour de France og vandt Vueltaen i 2008.

Chris Froomes holdkammerat Bradley Wiggins vandt årets Tour de France med Froome som hjælperytter, men Contador vurderer altså, at Froome egentlig var stærkere end sin kaptajn.

- Han kunne have vundet Vueltaen sidste år, og han var den stærkeste rytter i Tour de France 2012, selv om det er umuligt at sige, om han ville have vundet, fordi Wiggins var meget stærk på enkeltstarterne, siger rytteren.

Contador, som for nylig sluttede på fjerdepladsen i det hollandske løb Eneco Tour, siger, at hans form er god, men at han ikke forventer at levere nogle af sine dramatiske ryk i løbets første uge. I stedet vil han holde sig i sikkerhed.

- Jeg er i god form, men ofte træner jeg hårdere, end jeg kører i løb. Okay, jeg er mere udhvilet end andre deltagere, men de har bedre løbsform, og de vil formentlig køre bedre end mig i første del af løbet. Det vil ikke blive min bedste uge, siger spanieren.

- Jeg er også godt klar over, at der i Eneco Tour ikke var nogen lange stigninger, ligesom dem vi skal håndtere i Vueltaen.

- Men alligevel håber jeg at køre mig selv i form og i den tredje uge være i bedre form end mine rivaler.

/ritzau/Reuters