Colorado-politi uskadeliggør del af bombe
Politiet i Aurora har taget første skridt i retning af at uskadeliggøre sprængstof i Batman-morders hjem.

Amerikansk politi har fjernet snubletråde og det, ordensmagten betegner som "brændbare enheder" fra den lejlighed, der tilhører den formodede gerningsmand bag massakren i en biograf i Aurora, Colorado.

Det skriver flere medier.

Kort før klokken 20 dansk tid hørtes en mindre eksplosion fra lejligheden, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Politiet havde på forhånd sagt, at det kunne være nødvendigt at foretage en eller flere kontrollerede eksplosioner, inden det vil være muligt for bombeeksperterne at begive sig ind i lejligheden.

Med fjernelsen af snubletråde og andet materiale har nu fuldført første trin i den tretrins-operation, som var planlagt for at uskadeliggøre de sprængstoffer, som den 24-årige James Holmes havde mineret sin lejlighed med, inden han dræbte 12 mennesker i biografen.

- Snubletråden var sat op, så den ville blive udløst, når nogen gik ind i lejligheden, og det var sat op for at dræbe den person, siger polititalskvinde Cassidee Carlson.

- Det kunne have været en politibetjent, der skulle gennemføre en ransagning. Det er alvorlige sager, vort hold står over for, siger hun til CNN.

Politiet havde på forhånd sagt, at planen var at bruge en robot for at uskadeliggøre de bomber, James Holmes har sat op i lejligheden.

Det er også muligt, at en af bombeeksperterne på stedet vil iføre sig beskyttelsesdragt og gå ind i lejligheden, men endnu har politiet ikke givet oplysninger, der tyder på, at det er sket, skriver CNN.

/ritzau/